Juniorke Srbije (©CEV)
Juniorke Srbije (©CEV)

Mlade nade saznale imena protivnika na EP

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 15:26

Juniorke igraju u Severnoj Makedoniji, a juniori u Italiji

Juniorske selekcije Srbije saznale su danas rivale sa kojima će im se ukrstiti putevi na Evropskom prvenstvu ove godine.

Žrebom u Luksemburgu odlučeno je da naša ženska juniorska reprezentacija (devojčice rođene 2004. godine i kasnije) igra u grupi sa Turskom, Hrvatskom, Rumunijom, Švajcarskom i pobednikom J grupe kvalifikacija.

Izabrane vesti

U A grupi na EP koje se održava od 27. avgusta do 4. septembra u Skuplju će igrati domaćin Severna Makedonija, Poljska, Italija, Slovenija, Grčka i pobednik K grupe III runde kvalifikacija.

U III rundi kvalifikacija (30. jun do 3. jula) u Holandiji u J grupi igraće Holandija, Estonija, Slovačka i Španija, a u K grupi u Podgorici, Crna Gora, Francuska, Finska i Austrija. Plasman na EP ostvariće dve najbolje selekcije, odnosno pobednici grupa III runde kvalifikacija.

Kad su dečaci u pitanju (rođeni 2003. i kasnije), Srbija je na EP (17. do 25. septembra) izvukla sledeće rivale: Italiju, Poljsku, Slovačku, pobednika I grupe i drugoplasiranu selekciju iz J grupe III runde kvalifikacija.

Oni će igrati u Montesilvanu u Italji, dok će utakmice druge grupe biti na programu u Vastu, a za prolaz dalje boriće se Belgija, Češka, Portugalija, Bugarska, pobednik J grupe i drugoplasirana selekcija iz I (i) grupe III runde kvalifikacija.

U III rundi kvalifikacija za prvenstvo Evrope, od 30. juna do 3. jula, u I grupi u Grčkoj igraće Grčka, Nemačka, Francuska i Švedska, a u J grupi u Mariboru, Slovenija, Holandija, Finska i Španija. Plasman na EP ostvariće četiri najbolje selekcije, po dve prvoplasirane iz obe grupe.


tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara