(© VC Dinamo AC Bars)
(© VC Dinamo AC Bars)

Minčanka naljutila giganta: Terzić ispustio prvi set, pa preslišao autsajdera

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.10.24. | 19:21

Dinamo zadržalo lidersku poziciju i posle sedmog kola

Odbojkašice Dinama iz Kazanja ispustile su prvi set u sezoni, ali su nastavile fantastičnu seriju rezultata. Ekipa srpskog stručnjaka Zorana Terzića savladala je Minčanku u sedmom kolu Superlige Rusije - 3:1 (24:26, 25:9, 25:15, 25:15) i zadržala lidersku poziciju.

U najavi meča između branioca šampionske krune i apsolutnog autsajdera, svima je bilo jasno kome pripada uloga favorita. Čak je i pogled na tabelu sugerisao da bi pretendent na novu titulu trebalo u kratkom vremenskom intervalu da zabeleži trijumf nad poslednjeplasiranim timom elitnog ranga.

Izabrane vesti

Dešavanja na terenu, barem u uvodnoj deonici, potencijala su nagoveštavala senzaciju. Neočekivano su Terzićeve pulenke dopustile simpatičnoj četi iz Minska da povede posle napete završnice - 26:24. Pauza između premijernog i drugog perioda verovatno je bila obeležena pravovremenim savetima i malim kritikama šefa stručnog štaba.

Nastavak utakmice je i ostao upamćen po reakciji aktuelnih prvakinja. Kako nisu planirale da ništa prepuštaju slučaju, otklonile su svaku sumnju oko pobednika. Privele su okršaj kraju u željenom ritmu, prepustivši svega 39 poena protivniku, uz efikasne partije Ruskinje Elizavete Lukijanove i Dominikanke Brajlin Martinez sa po 19 poena.

Superliga Rusije za odbojkašice - 7. kolo

Tulica - Dinamo (Krasnodar) 1:3

Sparta - Uraločka 0:3

Jenisej - Proton 1:3

Omička - Dinamo (Moskva) 1:3

Dinamo (Čeljabinsk) - Lokomotiva 2:3

Zarečje - Lenjingradka 2:3

Minčanka - Dinamo (Kazanj) 1:3



tagovi

Zoran TerzićDinamo Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara