Marijana Boričić (©MN Press)
Marijana Boričić (©MN Press)

Marijana Boričić odabrala sastav za Luksemburg

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 21:23

Mlađe seniorke će od 20. do 23. jula igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine

Na prvom Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke Srbija je osvojila srebro, a da bi učestvovala na drugom - mora da prođe kvalifikacije. One će se održati u Luksemburgu od 20. do 23. jula.

Danas je selektorka Marijana Boričić saopštila spisak igračica koje će u četvrtak krenuti na put.

Izabrane vesti

Među odabranima se nalaze dizači Andrea Tišma (Volero***) i Ivona Lazović (Omladinac, Novi Banovci), korektori Ana Jaramazović (TENT, Obrenovac) i Anja Zubić (Partizan), libera Jovana Punišić (Jedinstvo, Stara Pazova) i Nađa Čikuc Dins (TENT, Obrenovac), srednji blokeri Nataša Čikuc Dins (TENT, Obrenovac), Aleksandra Đorđević (Ub) i Maša Knežević (Inđija), primači servisa Una Vajagić (Omladinac, Novi Banovci), Ksenija Tomić (Partizan), Dunja Grabić (Srem), Nevena Sajić (Crvena zvezda) i Bojana Popović (TENT, Obrenovac).

Srbija će u 1. kolu u petak igrati protiv Luksemburga od 20.00 časova. U drugoj rundi protivnik je Slovačka (subota, 17.00), a u trećoj Španija (nedelja, 15.00).

U kvalifikacijama će igrati 15 reprezentacija u četiri grupe (tri sa četiri selekcije i jedna sa tri selekcije), a plasman na EP izboriće sedam reprezentacija - četiri pobednika grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcija. Plasman drugoplasiranih selekcija biće određen na osnovu rezultata ostvarenih protiv prvoplasirane i trećeplasirane reprezentacije iz grupe.

Drugo EP za mlađe seniorke (do 22 godine) odigraće se između 29. juna i 14. jula 2024. u Italiji. Tačan datum, kao i mesto odigravanja će naknadno biti saopšteni.

MLAĐE SENIORKE - II EP 2024. KVALIFIKACIJE (20 - 23. JUL)

D GRUPA - Luksemburg (Dvorana D’kog)

1. kolo - petak

17.00: Španija - Slovačka

20.00: Srbija - Luksemburg

2. kolo - subota

17.00: Srbija - Slovačka

20.00: Španija - Luksemburg

3. kolo - nedelja

15.00: Srbija - Španija

18.00: Slovačka - Luksemburg

***u zagradi u tekstu su klubovi za koje su igračice igrale prethodne sezone


tagovi

odbojkaški savez srbijeMarijana BoričićUna Vajagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara