(©VK Šabac)
(©VK Šabac)

Korak bliže glavnom žrebu Evrokupa: Šapčani torpedovali Nemce

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 21:27

Dubrovački Jug i zagrebačka Mladost ubedljivi, Budva deklasirala Banjalučane

Planule su sve ulaznice za Ligu šampiona, mesta su popunjena. Praznih više nema, a da li je to najbolje što evropski vaterpolo ima ili, pak ima uljeza, onih koji kvalitetom tu ne pripadaju – pokazaće vreme. Svi koji su ispali iz kvalifikacija za elitno takmičenje, nastavili su odiseju u ’drugom razredu’.

Ima timova koji kvalitetom ne pripadaju kvalifikacijama za Evrokup – makar ne kada se napravi komparacija sa pojedinim učesnicima Lige šampiona – razlozi su različiti, pa bi i završnica mogla da bude uzbudljivija. Ali, prvo moraju da dođu do nje. Korak bliže glavnom žrebu je Šabac posle trijumfa nad Potsdamom – 17:8.

Izabrane vesti

Šapčani su dobili organizaciju jednog od kvalifikacionih turnira i nameračili su se da je iskoriste. Četiri puta će uskakati u bazen pred domaćom publikom, a u prvom meču bili su silni. Torpedovali su Nemce u gradu na Savi i prilično lako stigli do prvih bodova.

Do poluvremena se Potsdam još koliko-toliko držao, u nastavku – nikako. Potonule su mu sve lađe nedaleko od Mišarske ade, nemački klub nasukali su Ognjen Stojanović i Aljoša Mačić, koji su u tri navrata pogađali mete, dok su dvostruki strelci bili Nebojša Toholj, Nenad Dragović i Nikita Krug.

Ekipi Nemanje Ličanina u narednim danima predstoji daukrsti koplja sa francuskim Strazburom, Dinamom iz Bukurešta, te OSC Budimpeštom, a dva najbolja kluba proći će u glavni žreb Evrokupa. Na dobro putu da se tamo nađu su i dva hrvatska giganta. Jug je u odbranu trona krenuo pobedom protiv Provanse – 17:11, dok je zagrebačka Mladost deklasirala Kataro – 18:4. Najubedljivija je bila Budva, ponizila je Banjaluku – 35:9! Crnogorski predstavnik je u poslednjoj deonici dao čak deset golova, više nego protivnik za ceo meč...


tagovi

LEN Kup EvropeVK ŠabacVK JugVK Mladost Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara