Radoslav Parapunov sa saigračima Vojvodine (© Star sport)
Radoslav Parapunov sa saigračima Vojvodine (© Star sport)

Ko je bolji korektor - Parapunov ili Delgadijs?

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 09:19

Vojvodina sa Partizanom četvrti put, ovoga puta u derbiju 12. kola Superlige

Posle prvenstvenog poraza od Crvene zvezde i očekivanog u Ligi šampiona od Zenita, odbojkaši Vojvodine imaju lepu priliku da se vrate na pobednički kolosek protiv Partizana u Zemunu, u derbiju 12. kola Superlige. Izabranici Slobodana Boškana pobedom bi mogli da se crno-belima osvete za poraz iz prvog dela prvenstva i eliminaciju iz Kupa Srbije, ali i da im preotmu drugu poziciju na tabeli.

Ovo će biti četvrti susret novosadskog i beogradskog tima ove sezone, budući da su osim u prvenstvu dva puta snage odmeravali i u kupu. U borbi za bodove u oktobru je slavio Partizan u Novom Sadu, kao i u prvoj utakmici kupa. Poslednji sreli su se pre samo 11 dana, u revanšu Kupa, ali Lale uprkos maksimalnoj pobedi nisu uspele da izbore finale zbog lošijeg poen količnika.

Izabrane vesti

Biće ovo i nadmetanje dvojice sjajnih korektora, najboljih na terenu i u poslednjem susretu. Sa jedne strane mreže biće Radoslav Parapunov koji postiže 5,3 poena po setu – u 27 odigranih setova osvojio je 143 poena – pa je po proseku na trećem mestu najboljih poentera, odmah iza Nikole Meljanca (Crvena zvezda) i Mladena Bojovića (Mladi radnik). Sa druge strane će se naći korektor crno-belih Nejtan Delgadijs, koji beleži odlične partije. Trenutno je četvrti poenter lige: po setu postiže 4,9 poena odnosno u 39 odigranih setova uzeo je 191 poen za svoj tim. Kanađanin je i drugi najbolji server lige, a u 39 odigranih setova ostvario je 19 asova.

Kapiten Vojvodine Stevan Simić smatra ovo dobrom prilikom da se Partizanu revanširaju za prvenstveni poraz u Novom Sadu i da pokažu da su bolji tim.

„Ne mogu da kažem smo slučajno izgubili od crno-belih na početku sezone, ali moramo da pokažemo da smo kvalitetniji tim, da smo mi Vojvodina. Ova utakmica nam je bitna zbog mnogo faktora. Pre svega želimo da se vratimo na pobednički put. Stigao nam je novi igrač Kamil Baranek, trebalo bi vidimo kako će se uklopiti. Najbitnije je da se vodimo tom prošlom utakmicom koju smo pobedili 3:0. Nismo prošli dalje, ali siguran sam da ćemo pobediti ako budemo imali isti pristup i energiju iz revanša kupa“, poručuje Simić.

Trener Vojvodine Slobodan Boškan očekuje da njegov tim ovaj derbi odigra angažovanije nego prethodne.

Čeka nas jedan u nizu teških mečeva u zgusnutom rasporedu ovog meseca. Naporno je, a svaka utakmica je važna. Očekujem da posle meča sa Zenitom iskoristimo dragoceno iskustvo, podignemo kvalitet na viši nivo i odigramo odgovornije i angažovanije”, istakao je šef stručnog štaba Lala.

Četvrti susret u ovoj sezoni između Partizana i Vojvodine zakazan je za 19 časova u Zemunu.

SUPERLIGA SRBIJE, 12. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Spartak Ljig 3:1

Spartak Subotica – Metalac Takovo 3:1

Subota

16.00 Niš – Ribnica

18.00 Mladi Radnik – Radnički Kragujevac

19.00 Partizan – Vojvodina


Piše: Aleksandar Milošević


tagovi

Slobodan BoškanRadoslav ParapunovOK PartizanOdbojkaOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara