"Vladimir Kličko"
"Vladimir Kličko"

Kličko: Borba sa mnom je kao uspon na Mont Everest!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.17. | 12:21

Do dugo očekivanog meča između ukrajinskog borca i britanskog asa Entonija Džošue ostalo je još nešto malo više od dve nedelje

Vladimir KličkoKažu da je boks zastareo, prevaziđen i da plemenita veština polako nestaje, što i nije daleko od istine. Ali dok je dobrih boksera, biće i dobrih mečeva, a samim tim i publike, interesovanja. Upravo jedan taka se održava 29. aprila na stadionu Vembli, gde će se odmeriti iskusni vuk Vladimir Kličko i mladi nokauter Entoni Džošua.

"Ova borba je 50:50. Može li mladi borac da pobedi? Ima li stariji još u sebi snage? Upravo znači pitanja čine ovaj meč toliko interesantnim. Ja, na primer nikada nisam imao pauzu između mečeva 18 meseci. Da li je to dobro? Da li ću 'zarđati'? I mene interesuju odgovori", otvoren je Ukrajinac koji se za meč priprema u austrijskim Alpima.

Izabrane vesti

Oči u oči sa Entonijem DžošuomKličko se, slično kao i Rodžer Federer i Zlatan Ibrahimović, nalazi u poznim takmičarskim godinama, ali se čini da to ne utiče na njegove sposobnosti, pre svega fizičku spremu. Doktor Malj veruje (kao i Zlatan) da je sada bolji i opasniji nego ranije.
"Stvar koju primećujem kod mene je da ne osećam godine. A to nisu prazne reči pošto sam trenutno u najboljoj formi u životu, i fizički i mentalno. Zato sam toliko uzbuđen zbog borbe.", objašnjava 41-godišnji razbijač.

Kličko je izgubio šampionske pojaseve nakon šokantnog poraza jednoglasno na poene od Tajsona Fjurija prošlog maja. Ukrajinac je u tu borbu ušao potcenjivački i zbog toga je platio gubljenjem trona.
"Neuspeh je iskustvo, više sam naučio o sebi i boksu nakon poraza. Nažalost, sada je kasno, nemam priliku za revanš i sa tim moram da živim. Ali nisam uništen čovek."

Detalj iz meča sa FjurijemA o šansama u meču koji bi trebao da donese vrhunski boks i uzbuđenje, Vladimir je jasan:
"Ne bih da zvučim arogantno, ali ja sam kao Mont Everest. Na njega se možete popeti samo u određenim prilikama, u određeno vreme, čini mi se baš tokom prve dve nedelje aprila, i da kažeš - osvojio sam ga! A onda moraš da trčiš nizbrdo ili će te ubiti. Neki se vrate, ali su mnogi poginuli. Pa se postavlja pitanje - da li je Mont Everest pokoren? Nije, još je na svom mestu, a krajem aprila će uzeti još jedan život!"

A kompanija MOZZART će, kao i za svaki veliki sportski događaj i za ovaj meč pripemiti posebne igre i kvote. Da uživamo zajedno još jače u vrhunskom boksu.

(foto: Action Images)


tagovi

boksEngleskaEntoni DžošuaEvropaUkrajinaVladimir Kličko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara