""
""

Kladite se na... East vs. West

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.17. | 15:40

Spektakl pred 90.000 duša na Vembiju je spreman. Džošua protiv Klička, na talonu je titula u teškoj kategoriji

Svet boksa je do pre manje od dve decenije neprestano tragao za „novom belom nadom“ pošto su uglavnom Afroamerikanci dominirali teškaškim ringom. Svi su kukali, ali niko nije mogao ni da sanja da će im želje biti uslišene i da će dva „bledolika“ zavladati profesionalnim ringom i držati ga u strahovladi praktično do dan-danas. U pitanju su, naravno, braća Kličko.

Izabrane vesti

I naravno, pošto nisu sa „zapada“, ubrzo su počeli da smetaju mnogima, što Vitalija i Vladimira nije mnogo uzrujalo. Stariji je nakon više od pet godina vladavine u međuvremenu postao gradonačelnik Kijeva, dok je mlađi držao šampionske pojaseve sve do loše odrađene borbe s Tajsonom Fjurijem 2016, ukupno devet godina i sedam meseci.

DŽOŠUA POBEĐUJE - kvota 1,40

Problematični Fjuri je u međuvremenu ostao bez pojaseva pošto nije uspeo da se spremi za revanš meč, a za taj tron se u nedelju od 23.00 bore mlađi Kličko i jedan od najtalentovanijih boraca današnjice, vladar u IBF verziji Entoni Džošua. A mesto događaja je čuveni stadion Vembli, prodato je čak 90.000 ulaznica, a kažu da je moglo da ode makar tri puta toliko. I posle neka kažu da je boks prevaziđen...

KLIČKO POBEĐUJE - kvota 2,41

Kličko se, slično kao i Rodžer Federer i Zlatan Ibrahimović, nalazi u poznim takmičarskim godinama, ali se čini da to ne utiče na njegove sposobnosti, pre svega fizičku spremu. Doktor Malj veruje (kao i Zlatan) da je sada bolji i opasniji nego ranije.
"Može li mladi borac da pobedi? Ima li stariji još u sebi snage? Ova borba je 50:50. Stvar koju primećujem kod mene je da ne osećam godine. A to nisu prazne reči pošto sam trenutno u najboljoj formi u životu, i fizički i mentalno", tvrdi 41-godišnji razbijač iz Ukrajine.

Pobednika u ovom meču će odlučiti snaga i upornost, zato i treba očekivati svih 12 rundi sudara. Kada bi se gledalo iskustvo, tu je u velikoj premoći Ukrajinac, ali ako se gleda svežina, pa i snaga udaraca tu je Britanac.  

Ono što posebno vezuje Klička i Džošuu je činjenica da su obojica bili olimpijski šampioni u superteškoj kategoriji (preko 91 kg). Ukrajinac je najsjajnije odličje osvojio još 1996. u Atlanti, a Britanac pre pet godina u Londonu. Pored olimpijskog znamenja Kličko i Džošua dele i istu visinu - 198 cm.

(FOTO: Action Images)


tagovi

boksEntoni DžošuaVladimir Kličko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara