Jovana Ilić (Starsport)
Jovana Ilić (Starsport)

Jovana Ilić: Treniram tek godinu i po dana, skakala sam pored devojaka koje sam gledala na TV

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 13:56

Srpska atletičarka zauzela 16. mesto u troskoku na Svetskom prvenstvu

Zauzela je poslednje mesto, ali je prisustvovala istoriji. Sigurno da Jovana Ilić nije oduševljena što je u troskoku ostvarila najslabiji rezultat, međutim nije ni mogla u ovakvoj konkurenciji da se nada nekom čudu. Gledala je Julimar Rohas kako postavlja svetski rekord u dvorani - 15,74, a ona je ostala skoro dva i po metra iza (13,36).

Zauzela je 16. mesto u finalu troskoka na Svetskom prvenstvu, ali i skupila iskustvo za neke nove izazove.

Izabrane vesti

"Treniram tek godinu i po dana i vrlo sam neiskusna u svemu ovome", rekla je po završetku takmičenja Jovana Ilić. "Troskok zahteva veliko iskustvo i zrelost. Ja sam ovde bila jedna od najmlađih takmičarki. Sezona je bila preduga za mene, iscrpljena sam i fizički i emotivno. Doživela sam i povredu stopala koju smo pokušali da saniramo. Prezadovoljna sam samim tim što sam skakala rame uz rame sa devojkama koje sam do pre nekoliko meseci gledala na TV. Da mi je neko pred godinu dana rekao da ću biti ovde, ne bih mu verovala".

Na narednim takmičenjima očekuje samo bolje rezultate i uzlaznu putanju forme.

"Za sezonu na otvorenom ostavljam da skočim 14 metara. S obzirom na to da sam iz Subotice, mi nemamo uslove zimi da treniramo, pa nam je to poteškoća. Uvek je zimska sezona hendikep, ali za leto nema razloga da se ne spremim jer imam mnogo prostora za napredak".

Jovana je prošla neobičan put. Tokom školovanja na koledžu napravila je pauzu sa treniranjem, pa je tek po povratku krenula polako da se vraća u te vode. Probala je i da radi i da se bavi atletikom, ali to je bilo nemoguće. Dala je otkaz, da bi profesionalno ostala u sportu...

"Vratila sam se iz Amerike u aprilu 2020, a pre toga nisam trenirala četiri godine. Tek godinu i po dana treniram aktivno za ovo, sve što sam postigla za kratko vreme je uspeh. Sada mi je glavni fokus EP koje je u avgustut, tako da ima dovoljno vremena da se pripremim i da jurim finale", zaključila je Jovana Ilić.


tagovi

atletikaSvetsko atletsko prvenstvoSvetsko atletsko prvenstvo u Beogradu 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara