Angelina Topić (©Star Sport)
Angelina Topić (©Star Sport)

Još jedna medalja za Srbiju! Angelina Topić letela do evropskog zlata

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.08.23. | 19:47

U Jerusalimu preskočila 190 centimetara....

Svetli dani došli su za srpsku atletiku, nižu se medalje. Novu je osvojila Angelina Topić. I to zlatnu! Na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Jerusalimu letela je preko 190 centimera.

Angelina Topić gospodari visinama na kontinentalnom šampionatu za juniorke. Okitila se najsjajnijim odličjem, a da pritom nijednom nije napravila nijednu grešku. Bila je besprekrona, preskočila je pomenutu visinu bez ijednog rušenja.  

Izabrane vesti

Nastavila je Angelina Topić da sakuplja medalje u mlađim uzrastima, ima i srebro u seniorskoj konkurenciji. A, tek joj je 18 godina... Velika je karijera pred ćerkom Dragutina Topića

Četiri puta izlazila je na zaletište u Jerusalimu, prvi put je sa lakoćom preskočuila visinu od 175 centimetara. Poteškoća nije bilo ni na visini od 180, a na 183 je odlučila da pauzita. I da podigne ulog. Izvukla je i 186 centimetara, pratile su je Elizabet Pihela iz Estonije i Joana Herman iz Nemačke.  

Ali, posle visine od 188 centimetara ostale su samo Angelina Topić i Elizabet Pihela. Estonka se na njoj zaustavila, pripalo joj je srebro, dok je bronza otišla u ruke Joane Herman.  

Pre Angeline Topić medalje su u Jerusalimu osvojile i Teodora Boberić (srebro) i Aleksandrija Mitrović (bronza) u skoku udalj. Bolja od srpskih troskokašica bila je ukrajinska atletičarka Oleksandra Černuha.


tagovi

Angelina TopićSkok uvisatleitka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara