©CEV
©CEV

Jedinstvo preokretima do pobede sa nulom, za polufinale potrebna još dva seta

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.02.23. | 20:33

Srpski predstavnik slavio u prvom susretu četvrtfinalnog dvomeča 25:18, 25:23, 27:25

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove napravile su značajan korak ka polufinalu Čelendž kupa savladavši u prvom susretu Porto. Srpske predstavnice u dvorani Park slavile su maksimalnim rezultatom, po setovima 25:18, 25:23, 27:25, a uspeh sa domaćeg terena će pokušati da materijalizuju u revanšu zakazanom za 9. februar.

Uprkos boljem početku susreta gošći odbojkašice Jedinstva uspele su da nadoknade četiri poena zaostatka i serijom od sedam poena pri rezultatu 17:17 stignu do sedam set lopti od kojih su već drugu iskoristile.

Izabrane vesti

I u drugom setu srpski predstavnik je demonstrirao mentalnu snagu pošto je na seriju rivala od četiri poena odgovorio istom merom i došao do izjednačenja (22:22), a potom i preokreta vrednog drugog seta.

Vrhunac neizvesnosti doneo je treći set u kojem je portugalski tim imao set loptu, međutim i treći put posle velikog preokreta Jedinstvo je stiglo do pobede.

Posebno raspoložena u redovima tima iz Stare Pazove bila je Branka Tica sa 19 poena, dok je u redovima Porta najefikasnija bila Kjara Holt sa 22.

Po propozicijama CEV-a istu težinu imaju pobede rezultatom 3:0 i 3:1, te su Jedinstvu u revanšu potrebna dva seta za plasman u polufinale. U slučaju da revanš pripadne Portugalkama rezultatom 3:0 ili 3:1, igraće se zlatni set do 15 poena.



tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara