Kimberli Drevnjok (©FIVB)
Kimberli Drevnjok (©FIVB)

Iznenađenje sezone na Zvezdari! Radnički došao do prvenca, zaustavljen šampion Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 18:19

Beograđanke maksimalnim rezultatom pobedile Jedinstvo

Dočekao je Radnički prvu pobedu u sezoni! Ni manje ni više nego protiv aktuelnog šampion Srbije - Jedinstva iz Stare Pazove.

Veliko iznenađenje desilo se danas u hali "David Kalinić", gde su izabranice Nikole Milosavljevića uspele u tri seta da dobiju Cakovićevu četu i tako joj nanesu prvi poraz u prvenstvu ove sezone - 3:0 (25:19, 25:23, 25:18).

Izabrane vesti

Ozbiljno se tim iz Beograda pojačao tokom zimskog prelaznog roka i bilo je pitanje kada će motor proraditi... Desilo se baš protiv prvakinja Srbije, koje danas nisu bile na očekivanom nivou.

Radnički je do prvenca vodila Kimberli Drevnjok - igračica na poziciji korektora koja je ranije igrala za Skandići, Sarijer, Miluz, Potsdam... Upisala je 22 poena, uz napad od 44 odsto (41-18). Imala je tri bloka i jedan as.

Najbolju podršku je dobila od Tare Cezar, koja je zabeležila 16 poena. Tanja Stanojević je stala na sedam poena, a Dejana Lekić na četiri.

Kod Pazovčanki samo je Tamara Miljević ostvarila dvocifreni učinak - imala je 12 poena. Iako su imale bolji prijem od protivnica, ali nisu to iskoristile - grešile su u napadu, bile slabe na bloku...

Jedinstvo sada ima skor 15-1, a Radnički na dnu 1-14.

PRVENSTVO SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

16. kolo

Petak

TENT - Ub 3:2

Crvena zvezda - Železničar 3:1

Subota

Partizan - Spartak Subotica 3:0

Inđija - Omladinac 2:3

Klek - Srem 2:3

Nedelja

Radnički - Jedinstvo 3:0



tagovi

ŽOK Radnički BeogradSuperliga Srbije u odbojciŽOK Jedinstvo Stara Pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara