Odbojkaši Trentina (CEV)
Odbojkaši Trentina (CEV)

Italija i Poljska u centru pažnje: Može da se ponovi isto finale elitnog takmičenja

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 14:16

U polufinalu Lige šampiona Trentino ide na Peruđu, a Zaksa igra protiv Jastrežebskog

Istorija lako može da se ponovi. Prošle godine za evropsku titulu borili su se odbojkaši Zakse i Trentina, a sada su iste ekipe došle do pretposlednjeg stepenika, pa imaju šansu da zakažu reprizu finalnog obračuna.

Jedno polufinale biće italijansko, a drugo poljsko. U prvom će odmeriti snage Peruđa i Trentino, u drugom Zaksa i Jastrežebski.

Izabrane vesti

Zanimljivo, prošle godine su u meču za trofej na jednoj strani bili Marko Podraščanin i Srećko Lisinac, a na drugoj Nikola Grbić. Ovog puta će se isti akteri sastati u polufinalu, jer je srpski trener sada na klupi Peruđe.

Zbog suspenzije ruskih klubova, dva tima u polufinalu su odranije bila poznata, u pitanju su Zaksa i Peruđa. Njihovi protivnici Dinamo Moskva i Zenit su završili takmičenje odlukom koja je doneta van sportskih terena, pa su poljski i italijanski predstavnici pauzirali u četvrtfinalu i čekali sledeće rivale.

Zaksa je dočekala Jastrežebski, ekipu koja je prošle sezone bila šampion Poljske. A Peruđa će takođe na megdan protivniku koga veoma dobro poznaje - Trentinu.

Ovi timovi velike borbe vode na domaćoj sceni, tako da veoma dobro znaju vrline i mane rivale. Sigurno da će oba polufinalna okršaja biti zanimljiva i kvalitetna. Utakmice su zakazane za 29. mart i 7. april. Veliko finale bi trebalo da se odigra 21. maja.

ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Lube - Jastrežebski 0:3, 2:3

Trentino - Berlin 3:0, 2:3

Zaksa - Dinamo Moskva (ne igra se, Zaksa u polufinalu)

Zenit - Peruđa (ne igra se, Peruđa u polufinalu)


tagovi

CEV Liga šampionaTrentinoKeđežin KozleOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara