(© Starsport)
(© Starsport)

Inspirisani Žugić plesao u "Brezi": Zvezda neumoljiva i u Milanovcu

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 21:10

Crveno-beli savladali i Takovo - 3:0

Različiti rivali izlaze na crtu Crvenoj zvezdi, ali je branilac krune neumoljiv i posle četvrtog kola Superlige Srbije. Pred naletima kluba sa Marakane posustalo je i Takovo u Gornjem Milanovcu - 3:0 (25:20, 25:23, 25:21).

Prva zvezda u dvorani "Breza" bez ikakve dileme bio je Nikola Žugić. Upravo je povratnik u crveno-beli tabor pokazao koliko će značiti šampionu na putu do novih trofeja. Provereni primač servisa kao poslednje pristiglo pojačanje popunio je veliku prazninu u postavi nastalu izostankom Filipa Stoilovića zbog zdravstvenih problema.

Izabrane vesti

Plesao je Žugić na terenu... Napade je i više nego sigurno realizovao, mučio je protivnike fantastičnim servisom, a istakao se i igrom u bloku. Kada je podvukao račun posle uvodnog seta, na kontu je imao čak osam poena. Nastavio je i u daljem toku meča u identičnom ritmu, pa je na kraju brojao do 13 . Prema očekivanju, pripale su mu i najveće zasluge za trijumf.

Milanovčani su jedinu šansu da potencijalno naprave iznenađenje propustili u drugom delu. Iako su sredinom kaskali za Beograđanima - 8:13, preko Željka Matića i Alekse Polomca uhvatili su priključak - 17:17. Nisu i uspeli da naprave preokret, pošto su dovoljno smireni i koncentrisani bili Aleksandar Gmitrović i već pomenuti Žugić - 25:23.

U premijernom i trećem periodu ponovo je do izražaja došao kvalitet izabranika Ivice Jevtića. Sticanje visokog vođstva polovinom deonica je omogućilo i nešto mirniju završnicu. Međutim, utisak je da su se Beograđani u tim trenucima štedeli, možda i razmišljajući o četvrtfinalnoj utakmici Kupa protiv Spartaka (utorak, 19.00). Pogodovao je takav odnos domaćinu koji je malo zapretio, ali je bio daleko od senzacije.

Ako se izuzme Žugićeva simultanka, u redovima Crvene zvezde odskočili su Gmitrović i Egipćanin Ahmed Omar sa po 11 poena. S druge strane, Takovo se mahom oslanjalo na Polomca (10), Matijasa Vinsentea (9) i Nemanju Peruničića (9).

Superliga Srbije za odbojkaše - 4. kolo

Četvrtak

Takovo - Crvena zvezda 0:3

Petak

19.00: Vojvodina Mozzart - Spartak (Subotica)

20.00: Niš - Partizan

Subota

17.00: Radnički (Kragujevac) - Ribnica

18.00: Jedinstvo (Stara Pazova) - Karađorđe

18.00: Mladi radnik - Dubočica



tagovi

OK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara