Odbojkaši Zakse (CEV)
Odbojkaši Zakse (CEV)

Evropski odbojkaški šampion otkazao učešće na Svetskom klupskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.11.21. | 17:15

Poljska Zaksa odustala zbog epidemiološke situacije i logističkih problema

Evropski šampion neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu u odbojci. Poljska Zaksa je otkazala učešće na turniru koji se igra u Brazilu od 7. do 11. decembra zbog epidemiološke situacije i logističkih problema kada je putovanje u pitanju i tu odluku je objavila na zvaničnom sajtu.

Šest ekipa će se boriti za titulu svetskog klupskog prvaka. Uz Zaksu koja neće putovati, mesto na tom takmičenju su obezbedili brazilski Sada Kruzeiro (organizator i šampion Južne Amerike 2019. i 2020), Itas Trentino (finalista Lige šampiona 2021), UPCN Volej (vicešampion Južne Amerike 2019. i 2020), Funvic Taubate (šampion Brazila 2021) i Sirjan Iran (šampion Azije 2021).

Izabrane vesti

Predsednik Zakse Sebastijan Sviderski je za klupski sajt rekao da odluka uopšte nije bila laka.

"Mnogo nam je žao, pogotovo što bismo posle pobede u Ligi šampiona, imali priliku za još jedno veliko dostignuće na međunarodnoj sceni. Svetsko klupsko prvenstvo je prestižni turnir i velika nam je čast bila što smo pozvani da učestvujemo. Međutim, morali smo pre donošenja odluke da vidimo nekoliko aspekata. Nažalost, gledajući trenutku epidemiološku situaciju u svetu, kao i logistička pitanja u vezi sa odlaskom u Brazil, prinuđeni smo da odustanemo od učešća. Zdravlje i bezbednost tima su nam od velikog značaja. Uz intezivan kalendar Lige šampiona i Plus lige, termin Svetskog prvenstva bi nam izazvao samo dodatne komplikacije", zaključio je Sviderski.


tagovi

Keđežin KozleCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara