(© Odbojkaški savez Srbije)
(© Odbojkaški savez Srbije)

Dubočica u čuvenoj lutriji taj-brejka ispisala istoriju: Pobeda za sećanje i dugo pamćenje

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 13:52

Leskovčani preko Milanovčana do superligaškog prvenca - 3:2

Dubočica je samim plasmanom u Superligu Srbije ispisala nove stranice u leskovačkom udžbeniku odbojkaške igre. Kako je na superioran način overila vizu za elitni rang, čekalo se samo i kada će zvanično da zabeleži prvenac u društvu najboljih.

Nišlije su na startu takmičenja bile bolje, potom i Radnički u Kragujevcu. Kao da je sudbinski bilo preodređeno da na domaćem terenu i ostvari toliko željeno dostignuće. Pred dolazak Takova je stvorena atmosfera da je protivnik krojen po meri. Ipak, debitantska uloga sprečavala je Leskovčane da sami sebe istaknu kao apsolutnog favorita.

Izabrane vesti

Dramatičnije od trilera u maksimalnom broju od pet perioda nije moglo - 3:2 (25:16, 22:25, 25:15, 22:25, 15:3). Milanovčani su čak dva puta anulirali prednost u setovima (0:1 i 1:2). Kada je delovalo da su možda u blagoj prednosti osvajanjem četvrtog, Dubočica je zagospodarila terenom u taj-brejku. Na kraju je i ostavila gostujući sastav na svega tri poena. Prezadovoljan zbog epiloga bio je i šef stručnog štaba Marjan Nikolić, ali je napomenuo da postoji prostor za napredak.

"Nimalo lak meč... Prva i istorijska pobeda našeg kluba u Superligi. Verovatno će se i veoma dugo pamtiti. Prethodno se polako uvukla određena nervoza zbog dva poraza. Upravo je bitna i zbog tog aspekta. Međutim, igrali smo na mahove. Neophodno je da se pojedinim stvarima pozabavimo i na treninzima", istakao je Nikolić, koji je mišljenja da je na motivaciju uticao i direktan televizijski prenos.

Ne bi bilo nezasluženo da je ishod bio i drugačiji. Takovo je imalo šanse da napravi brejk, ujedno i udari drugu recku u nacionalnom prvenstvu. Šta se dogodilo u odlučujućoj deonici, pokušao je da objasni trener Pavle Drecun.

"Utisak je da smo utakmicu pustili. Previše uspona i padova... Neshvatljivo je da taj-brejk završimo sa samo tri poena. Pokazalo se da mentalno brzo padamo, iako nismo mlada ekipa. Presudan je bio i servis Dubočice. Nismo se dobro postavljali, dok su Leskovčani primali naše bombe", dodao je Drecun.


tagovi

OK DubočicaOK TakovoSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara