(© MN Press)
(© MN Press)

Dame sa Tamnave znaju samo za pobede: Ub tradicionalno merka domaće trofeje

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 15:47

"Zadovoljna sam učinkom", ističe trener Mirjana Musulin

Ako je verovati prvim izdanjima, pred Ubljankama bi mogla da bude berićetna sezona. Dame sa Tamnave ne znaju za poraz posle četiri odigrana kola u Superligi Srbije. Kako obično i imaju visoka očekivanja, nadaju se da se ništa neće promeniti ni u daljem toku trke za lovorike u nacionalnom prvenstvu.

Ukoliko i pitate Mirjanu Musulin kao šefa stručnog štaba da li pogled na tabelu raduje, jasno je da joj prija boravak među probranim društvom. Do sada zna samo za pobede, prateći u stopu nedodirljivi tercet - obrenovački Tent, Crvenu zvezdu i užičko Jedinstvo. Iako su prethodnih mečevi ostavili više nego pozitivan utisak, napomenula je šampionka države iz 2019. godine sa lajkovačkim Železničarom da postoji prostor za napredak.

Izabrane vesti

"Zadovoljna sam trenutnim učinkom! Svesna sam da je bilo i lošije igre, ali u momentima kada je trebalo da se prikažu kvalitetne partije, pulenke su odigrale na visokom nivou. Međutim, nisu još uvek u najboljoj formi. Kako je takmičenje dugo, daleko je bitnije šta će se uraditi na kraju. Upravo i priželjkujem da će u nastavku da budu još bolje", istakla je Mirjana Musulin za Mozzart Sport.

Bivše prvakinje su u proteklom periodu igrale protiv klubova različitog kvaliteta. Na premijeri je teškom mukom savladan beogradski Radnički, dok su potom zabeleženi trijumfi nad Omladincem, pazovačkim Jedinstvom i Sremom. Svaki od rivala ujedno je predstavljao i specifičan test.

"Igra nije na željenom nivou, praktično varira od utakmice do utakmice. Kada je nezgodniji protivnik, ekipa pokazuje da je fokusirana više nego inače. Deluje mi da je baš to i važno za tim kakav je Ub. Ipak, tek ćemo u nastavku videti gde se tačno nalazimo, pošto na red dolazi četiri do pet jakih mečeva".

Ub je nedavno i zvanično dočekao jedno od najvećih pojačanja na letnjoj transfer pijaci. Iskusna Sana Anarkulova (35) iz Kazahstana stavila se na raspolaganje Mirjani Musulin. Kompletiranjem igračkog kadra kreće i poslednja faza uigravanja sastava.

"Treba vremena, pogotovu što dolazi iz drugačijeg sistema igre. Kako smo i značajno promenili ekipu u odnosu na prethodnu sezonu, pojedine se po prvi put susreću sa drugačijim zahtevima rada. Reč je o procesu koji zahteva sticanje poverenja, a sve sa ciljem da igra bude opuštenija i preciznija. Duboko verujemo da ćemo biti najbolje kada bude najvažnije".

Uskoro sledi i žestok ritam. Počevši od obaveza u elitnom rangu, preko Kupa, pa sve do duela na međunarodnoj sceni.

"Pred nama je težak raspored! U novembru igramo i šesnaestinu finala Kupa izazivača, pored svih mečeva u domaćim takmičenjima. Prednost je da imamo mogućnost da rotiramo odbojkašice u zavisnosti od protivnika. Dakle, sigurno neće morati svega šest igračica da iznese ono što predstoji".

A znaju se i težnje...

"Ub je tradicionalno u vrhu tabele, uvek konkuriše za trofeje. Cilj i ostaje makar napad na jedan od pehara", zaključila je Mirjana Musulin.



tagovi

Superliga Srbije u odbojciMirjana MusulinŽOK Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara