(© CEV)
(© CEV)

Crveno-beli "preživeli" jug Srbije: Zvezda jedva odbila nalete silno pojačanih Nišlija

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 22:09

Šampion teškom mukom nadigrao izabranike Dragana Svetozarevića - 3:1

Pre početka elitnog ranga razlika u kvalitetu sastava Niša i Crvene zvezde bila je i više nego očigledna. Pauza između prvog i drugog kola donela je i silna pojačanja na jugu Srbije. Apsolutni autsajder je tako "preko noći" postao dovoljno konkurentan da se suprostavi šampionu države, iako je na kraju poražen - 1:3 (18:25, 26:24, 14:25, 28:30).

Verovatno ni sam Dragan Svetozarević nekoliko nedelja uoči premijere u Superligi nije verovao da će ozbiljno namučiti beogradskog večitog rivala. Kako je značajno i osvežio roster pred dolazak crveno-belih, postalo je jasno da će moći i da "zapreti". Ništa neuobičajeno… Opremu su zadužili bloker Nemanja Mašulović i provereni tehničar Andrija Vilimanović, nešto ranije i primači servisa Boris Buša i Marko Radosavljević.

Izabrane vesti

Pitanje je kakav bi epilog bio da su Nišlije iskoristile ukazane šanse u četvrtom periodu. Dugo će žaliti Paskval Ozokoje zbog načina na koji je propustio čistu situaciju na mreži da donese izjednačenje - 24:23. Ruski internacionalac Ivan Lukjanenko izrastao je u heroja, pošto je zaustavio srednjaka. Domaći su u daljem toku drame spasili četiri meč lopte, ne i petu, kada je Dušanu Đokiću popustila koncentracija. Ispucao je loptu daleko u aut, ujedno označivši početak velikog slavlja klubu sa Marakane - 30:28.

Prethodno je Zvezda dva puta stizala do vođstva, dok je Niš, bez obzira na novog ruho, oscilirao. Imao je uspona i padova, što i nije iznenađujuće zbog silnih promena i (ne)uigranosti. Malo je nedostajalo i da dobije priliku da u taj-brejku sruši prvaka. Ipak, kao presudan detalj pokazao se žestok pritisak crveno-belih u finišu.

Pulene Ivice Jevtića predvodili su Ahmed Omar sa 19, kapiten Aleksandar Gmitrović sa 18 i povratnik Nikola Žugić sa 15 poena. Standarno dobar učinak u Svetozarevićoj četi imali su Buša (20), Radosavljević (12) i pomenuti Mašulović (12).

Superliga Srbije za odbojkaše - 2. kolo

Petak

Karađorđe - Ribnica 3:0

Subota

Radnički (Kragujevac) - Leskovac 3:0

Takovo - Spartak (Subotica) 3:2

Mladi radnik - Vojvodina 0:3

Jedinstvo (Stara Pazova) - Partizan 0:3

Niš - Crvena zvezda 1:3



tagovi

OK Crvena ZvezdaSuper liga Srbije za odbojkašeOK Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara