Božica Marković (©MN Press)
Božica Marković (©MN Press)

Božica Marković: Nije nam bio dan, ali lepo je što će ljubitelji odbojke gledati jedan meč više

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 08:20

Odbojkašica Crvene zvezde iznela utiske posle poraza u drugom susretu polufinala plej-ofa protiv Jedinstva

U jednom trenutku na Banjici delovalo je da je sve gotovo. Zvezda je igrala odlično, vodila 2:1 u setovima, bila u velikom naletu... Ali, nije uspela da završi posao na svom terenu i plasira se u finale.

Preokrenule su odbojkašice Jedinstva, slavile u neizvesnom petom setu i tako izjednačile u polufinalnoj seriji na 1:1. Igraće se majstorica u Staroj Pazovi, a pobednik će u finalu na megdan Ubu.

Izabrane vesti

Iako se nikome u crveno-belom taboru nije pričalo, Božica Marković je stala pred novinare kako bi proanalizirala poraz.

"Moj utisak je da je utakmica od starta bila u našim rukama", rekla je posle utakmice srednji bloker crveno-belih Božica Marković. "Mislim da smo imali mnogo prostora da preokrenemo meč na drugu stranu. To se nije desilo... Nema veze. Ako pogledamo pozitivnu stranu - igraćemo jednu više utakmicu u ovoj sezoni, što znači više odbojke za ljude koji vole da gledaju. Čekamo treći meč u Pazovi i nadamo se pobedi".

Jedinstvo je do pobede stiglo bez trenera na klupi, jer je Caković isključen u završnici petog seta. U više navrata je bio nezadovoljan sudijskim odlukama, a na kraju je i kažnjen za burne reakcije. Njegov odlazak na tribine kao da je motivisao Pazovčanke da budu još bolje, a očigledno da je uspeo da utiče i na neke protivničke igračice.

"Ne znam, pravo da vam kažem. Na mene te stvari ne utiču, ali verovatno je motivisao svoje devojke da im fokus bude na većem nivou. To su stvari za trenera, mene brine moj deo posla, a to je teren".

Crveno-bele su na otvaranju ove polufinalne serije slavile u Pazovi, tako da dobro znaju kakav ih ambijent čeka tamo u odlučujućem duelu.

"Biće teška utakmica, ali je sam veoma optimistična. Mislim da je naša ekipa spremna za svakog protivnika... Danas nam nije bio dan - tako bih ovo okarakterisala".

Naredni obračun na programu je u utorak od 18.15 - ta informacija baš i nije oduševila Božicu jer je mislila kao što je i ranije planirano da će biti u sredu.

"Neće biti mnogo vremena za oporavak, ali šta da se radi", podvukla je Markovićeva.

PIŠE: Miljana ROGAČ

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prvi mečevi - četvrtak

Jedinstvo - Crvena zvezda 1:3 (22:25, 25:23, 32:34, 15:25)

Železničar - Ub 2:3 (18:25, 31:29, 22:25, 30:28, 9:15)

Drugi mečevi - nedelja

Crvena zvezda - Jedinstvo 2:3 (25:17, 21:25, 18:25, 25:16, 16:14)

Ub - Železničar 3:1 (25:16, 20:25, 25:19, 25:17)

Majstorica - utorak

18.15: Jedinstvo - Crvena zvezda

***četvrtfinalna i polufinalna serija se igraju na dva pobede, dok će u finalu do titule doći ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

Božica MarkovićŽOK Crvena zvezdaŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara