Braun, Micić i Ulanovas (©Starsport)
Braun, Micić i Ulanovas (©Starsport)

Partizan Mozzart Bet već večeras u četvrtfinalu i svi drugi mogući raspleti 33. kola Evrolige

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.04.23. | 13:54

Crno-beli navijaju za Makabi i Asvel. Anadolu Efes na život i smrt

Foto-finiš u Evroligi, koja ulazi u ciljnu ravninu sa dva poslednja kola koja koja će odlučiti ko će u plej-of i sa koje pozicije. Pitanje i te kako zanimljivo i navijačima Partizan Mozzart Beta, koji bi i pre svoje utakmice 33. kola elitnog evropskog košarkaškog takmičenja mogao da i matematički obezbedi mesto među osam najboljih.

Crno-beli bi do tog cilja stigli ukoliko bi Žalgiris ili Baskonija izgubili mečeve 33. kola. U tom slučaju sutrašnji Partizanov duel sa Monakom odlučivao bi samo o plasmanu. Pobeda bi svakako značlila sigurno mesto u četvrtfinalu čak i ako Baskonija i Žalgiris pobede.

Izabrane vesti

Ali da ne trčimo pred rudu, svi oni kojima su crno-bele boje u srcu prvo će večeras navijati za Makabi protiv Žalgirisa, odnosno Asvel na gostovanju kod Baskonije s tim da se čini da šampion Izraela ima mnogo veće šanse da obori na kolena Litvance. Uzdati se u pobedu fenjeraša Asvela u Vitoriji? To je već previše ambiciozno.

Neće ni Makabiju biti lako, jer Žalgiris, ovogodišnji domaćin Fajnal for turnira, večeras igra utakmicu na život i smrt. Jer ako bi Litvanci izgubili od Makabija, a Baskonija savlada Asvel onda bi Žalgiris ostao bez teoretskih šansi da se domogne čertvrtfinala.

Međutim, Makabi ima svoju matematiku, jer bi mogao da se plasira u narednu rundu, ako bi večeras pobedio Žalgiris na gostujućem terenu. Takođe, Izraelci bi obezbedili prolaz čak i ako u regularnih 40 minuta izgube sa manje od dva poena razlike, pa čak i ako izgube, ali poraz pretrpe i Fenerbahče, Partizan ili Baskonija. Na kraju, Makabi može danas i da osigura peto mesto na tabeli i verovatan okršaj sa Monakom u četvrtfinalu ako savlada Žalgiris, a Fenerbahče izgubi u gradskom derbiju sa Anadolu Efesom.

ŠAMPION NA IVICI AMBISA

Taj će parket večeras biće najvreliji, jer bi Fener pobedom i definitivno skinuo krunu dvostrukom uzastopnom šampionu Anadolu Efesu. Dakle, ako tim Ergina Atamana izgubi – zbogom četvrtfinalu.

Sa druge strane, Fenerbahčeu je za siguran plej-of dovoljna pobeda koju bi ispratio poraz Žalgirisa ili Baskonije.

Što se tiče vrha tabele, Olimpijakos bi večerašnjom pobedom nad Crvenom Zvezdom obezbedio prvo mesto, što je za Jorgosa Barcokasa prioritetni cilj u ovom trenutku. Ekipa iz Pireja bi takođe mogla da ostane prva ukoliko Real, Barselona i Monako izgube.

Barselona bi mogla da osiguran drugu poziciju u slučaju pobede nad milanskom Olimpijom, ako slavi i Olimpijakos, a Real izgubi.

Real Madrid će definitivno biti ako izgubi od Bajerna, Monako izgubi od Partizana, a Barselona pobedi Olimpiju.

Na kraju, Monako bi regularni deo sezone završio kao četvrti ako izgubi od beogradskih crno-belih. Takođe, završili bi su četvrti i ako pobede, a Real, Barselona i Olimpijakos odnesu pobede.

EVROLIGA, 33. KOLO

Četvrtak

19.00: (2,65) Crvena zvezda (hen 3,5) Olimpijakos (1,60)

19.00: (1,70) Žalgiris (hen -2,5) Makabi Tel Aviv (2,40)

19.45: (1,90) Fenerbahče (hen -0,5) Anadolu Efes (2,10)

20.30: (1,50) Valensija (hen -4,5) Virtus (3,00)

20.45: (1,05) Real Madrid (hen -14,5) Bajern Minhen (11,0)

21.00: (1,05) Baskonija (hen -15,4) Asvel (11,0)

Petak

20.00: (1,35) Panatinaikos (hen -6,5) Alba (3,70)

20.30: (3,20) Olimpija Milano (hen 5,5) Barselona (1,45)

21.00: (1,70) Monako (hen -2,5) Partizan Mozzart Bet (2,40)



tagovi

Partizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara