Ekipa Partizana (© MN Press)
Ekipa Partizana (© MN Press)

Igokea proverava da li ima mamurluka u Partizanu posle čudesne noći u Monaku

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.04.23. | 09:06

Meč 25. kola ABA lige igra se u Areni od 20 časova

Nisu crno-beli bili u legendarnom kazinu u Monte Karlu, nisu bili na ekskluzivnim jahtama milionera, ali su imali nezaboravnu noć u Monaku u petak kada su obezbedili plasman u plej-of Evrolige. Veliko fizičko i emotivno pražnjenje je usledilo posle sjajne utakmice, ali surov ritam je takav da naredni protivnik samo traži i najmanji trag slabosti kako bi iznenadio klub iz Humske koji u ovom trenutku igra izvanrednu košarku, a najveći neprijatelj mu je umor i nepažnja. Upravo zato će Igokee da proveri da li ima bilo kakvog "mamurluka" u ekipi Željka Obradovića koja i dalje mora da pobeđuje u regionalnom takmičenju kako bi zadržala prvo mesto na tabeli jer Crvena zvezda diše za vratom.

Partizan Mozzart Bet je u subotu odmarao, a u nedelju se ekipa ponovo okupila kako bi se spremila za Igose koji su i sami u naletu. Uspeo je mladi trener Vladimir Jovanović da utegne ekipu koja sada niže pobede posle velike serije neuspeha. Ipak, o ulogama favorita ne bi trebalo da trošimo reči. Ukoliko crno-beli budu na svom nivou, pobeda neće izostati.

Izabrane vesti

"Prvo bih čestitao Partizanu na fenomenalnom uspehu i plasmanu među osam najboljih u Evroligi, jer mislim da je to fenomenalan uspeh za njih, ali i za ABA ligu i srpsku košarku generalno", rekao je Vladimir Jovanović.

Treba da napomenemo i Balšu Koprivicu. Postoji mogućnost da večeras vidimo i mladog centra na parketu koji se oporavio od mononukleoze i polako hvata ritam za finiš sezone kako bi pomogao ekipu u najvažnijim bitkama.

"Ovo je najteža utakmica za nas iz prostog razloga što igramo protiv najtežeg mogućeg protivnika u ovom trenutku. Ekipa Partizana igra odličnu košarku, jako je moćna u napadu, možda su najbolji u Evropi sa 'drive and kik' košarkom, imaju veliki broj otvorenih šuteva, stoga i ne čudi procenat ubačenih trojki od preko 47 odsto", dodao je trener Igokee

Klub iz Laktaša je 11. na tabeli regionalnog takmičenja sa devet pobeda i 14 poraza, dok su crno-beli prvi sa skorom 21-2, ali pobeda je obaveza s obzirom da bi Crvena zvezda preuzela vodeće mestu ukoliko klub iz Humske kiksne.

"Druga stvar koja nama čini ovu utakmicu čini teškom je kadrovska situacija, gde praktično ne znamo da li ćemo sa 10 igrača istrčati na teren i gde cele nedelje nismo imali kvalitetan trening i nismo igrali pet na pet, ali to je situacija s kojom smo se već sretali gde iz svega toga moramo da pronađemo rešenje, da malo improvizujemo", rekao je Jovanović.

Najzanimljivije će biti videti kako će Željko Obradović raspodeliti minutažu, posebno zbog činjenice da na ovom meču neće biti Matijasa Lesora. Snažni Francuz odrađuje, treću, poslednju utakmicu suspenzije u ABA ligi. Podsetimo da protiv FMP Železnika, trener Obradović nije imao previše prostora da kombinije jer su Panteri dali sve od sebe da iznenade crno-bele. Ipak, treba očekivati pojačanu minutažu Tristana Vukčevića, Danila Anđušića i Uroša Trifunovića, a umanjenu kod Zeka Ledeja, Kevina Pantera i Dantea Egzuma.

"Treba da nastavimo da budemo koncentrisani, sa energijom i motivacijom koja je potrebna za utakmicu protiv tima koji u poslednje vreme igra veoma dobro. Nadamo se da ćemo imati još jednu dobru posetu na našem terenu. Još jednom, uz veliki respekt prema Igokei, da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu“, istakao je Željko Obradović.

Utakmica počinje od 20 časova, a deca mlađa od 12 godina mogu da uđu besplatno na meč. Sve što je potrebno jeste da njihovi pratioci uz sezonsku ili dnevnu kartu preuzmu besplatnu dečiju kartu na blagajni.

ABA LIGA – 25. kolo

Petak:

Split – MZT Skoplje 74:77

/Šorter 22 - V. Stojanovski 16/

Subota:

Cibona - Zadar 63:89

/Kapusta 17 - Božić 22p, 15sk 9as/

Mega - Budućnost 76:85

/Branković 23p, 8sk - Grin 17/

Nedelja:

Borac Mozzart - Crvena zvezda 82:87

/Hejl 28 - Kampaco 22/

Ponedeljak:

18.00: (2,10) Studentski Centar (14,0) FMP (1,80)

20.00: (1,05) Partizan Mozzart Bet (27,0) Igokea (10,0)

Utorak:

19.00: Mornar Bar – Cedevita Olimpija

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara