Džejlen Braun (©AFP)
Džejlen Braun (©AFP)

Zar smo došli do toga da Najki bira reprezentativce?

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.07.24. | 12:19

Džejlena Brauna, MVP-ja ovogodišnjeg NBA finala, sukob sa tom kompanijom koštao mesta u američkom timu za Olimpijske igre

Jasno nam je da velike korporacije mešaju prste u mnogo toga, međutim da li je baš u redu da krenu da se pitaju i oko toga koji igrač će igrati za reprezentaciju. U slučaju američke košarkaške selekcije, čini se da imaju presudni uticaj i da je njihova poslednja.

Barem nam je to pokazala situacija sa Džejlenom Braunom, ovogodišnjim MVP NBA finala koji nije pozvan u olimpijski tim čak ni kao zamena za Kavaja Lenarda na čije mesto je uskočio Derik Vajt.

Izabrane vesti

Po završetku utakmice Seltiksa i Lejkersa u Letnjoj ligi koja se održava u Las Vegasu, Braun je u kratkom komentaru potvrdio da je kompanija koja "oblači" američki tim imala "prste u konačnoj odluci".

"Da, sigurno, više na tu temu će izaći narednih dana. Ne želim da komentarišem ništa drugo osim toga", poručio je Braun.

Kao razlog takvog tretmana prema momku iz Džordžije navodi se sukob iz prošlosti kada je Braun komentarisao kraj partnerstva između Kajrija Irvinga i Najkija.

Ako je to sav greh i ako čovek više nema pravo na sopstveno mišljenje, onda stvarno svet ide u pogrešnom pravcu.


tagovi

Džejlen Braunkošarkaška reprezentacija SADNajkiPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara