Ajzea Majk (© Star sport)
Ajzea Majk (© Star sport)

Vreme je da Obradović vidi šta može Ajzea Majk

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 09:51

Večeras od 19 časova Partizan Mozzart Bet igra u Zadru, idealna prilika da se najzad na parketu pojavi Ajzea Majk koji se dugo oporavljao od povrede

Kada se novi tim Partizan Mozzart Beta pravio, najveća misterija bio je Ajzea Majk. Kanađanin nepoznat široj košarkaškoj publici je posle odlične sezone u Evrokupu bio spreman da se pokaže i na elitnom nivou u crno-belom dresu, ali ona miserija koja je bila prisutna kada je potisao ugovor... Još uvek je tu. Kanađanin će tek večeras, više od dva meseca po dolasku u Humsku imati priliku da zaigra i pokaže šta ume. Neugodna povreda je bila problem, a oporavak je trajao sve do prethodne nedelje, a večeras od 19 časova u Zadru, Ajzea Majk bi mogao da dobije prve minute ove sezone i pokuša da se nametne Željku Obradoviću za mnogo bitnije mečeve koje dolaze.

Kao što je već poznato, Majk je došao sa velikim entuzijazmom u Partizan i onda doživeo peh već na prvom treningu kada je stradao list noge. Od tada bio je na posebnom režimu rada. Od prošle nedelje je najzad krenuo da radi u punom ritmu sa ostatkom tima, ali taj tim je bez njega već daleko odmakao. Čak osam zvaničnih mečeva je odigrao crno-beli tim bez Ajzee Majka koji je mogao samo da bodri tim, ali ne i da pomogne na terenu.

Izabrane vesti

Sada sledi verovatno još teži posao, da pokuša da se izbori za sopstvenu ulogu na parketu. Do sada Obradović je u reketu ubedljivo najviše koristio tandem Brendon Dejvis - Tajrik Džons, ali ako uzmemo u obzir da Obradović dozira minutažu Dejvisa u ABA ligi, onda je lako zaključiti da je to idealna prilika da Majk zgrabi minute i pokaže se na najbolji mogući način. Međutim, posle ovolike pauze nije realno očekivati da Kanađanin koji je prošle sezone u Burgu bio jedan od najbolji, sada to isto ponovi u crno-belom dresu. Na sve to, Aleksej Pokuševski se ozbiljno nametnuo svojim zalaganje da dobije velike minute,

Sve to je na Željku Obradoviću da odluči i spremi tim koji je trenutno u sjajnom raspoloženju. U ABA ligi sve ide maksimalno pozitivno jer je Partizan upisao četiri ubedljive pobede, a i u Evroligi su stvari krenule da idu uzlaznom putanjom posle sjajnih trijumfa nad Bajernom i Makabijem.

Večerašnji potivnik ne bi smeo da predstavlja veliki problem Partizanu, ali dovoljno je samo da premotamo film na prošlu sezonu kada su Zadrani napravili senzaciju na svom parketu kada su slavili protiv crno-belih, tada na krilima dominatnog Luke Božića koji sada više nije deo kluba.

"Imajući u vidu iskustvo od prošle godine kako smo igrali, moramo da budemo svesni da utakmica sigurno neće biti laka. Moramo da nastavimo da radimo svih 40 minuta i da igramo na nivou kako smo to radili u poslednjoj utakmici, uz veliko poštovanje za Zadar", istakao je Obradović.

 Bitan faktor te velike prošlosezonske pobede Zadra nad Partizanom bio je i Arijan Lakić, sada plejmejker Partizana.

"Bitna utakmica za nas posle duplog kola Evrolige. Treba da budemo fokusirani i da damo 100%, jer posle Evrolige na ovakvim utakmicama je najbitniji fokus. Nadam se da ćemo da odigramo što bolju utakmicu", naglasio je Lakić.

Treba očekivati na terenu i Dvejna Vašingtona, još Amerikanca koji nije igrao previše ove sezone, ali za zraliku od Ajzee Majka, on je na kratko napustio klub kako bio otišao u NBA. O toj priči već sve znate, ali ono što je nepoznato je forma Vašingtona. On je prethodne nedelje trenirao sa ekipom, čak je bio u sastavu protiv Makabija kada se očekivalo da debituje, ali ga je Obradović ostavio sve vreme na klupi.

ABA LIGA – 5. KOLO

Petak

Igokea – Cedevita 91:78

/Simanić 22 – Robinson 19/

FMP – Cibona u toku

/Rebec 23 – Bundović 26/

Subota

Mornar – Borac Mozzart Bet 90:98

/Dženkins 22 – Jošilo 23/

Split – Mega 90:80

/Šorter 22 – Kondić 19/

Nedelja

17:00 (1.17) Dubai (20.00) Spartak (6.00)

19:00 (9.00) Zadar (25.00) Partizan Mozzart Bet (1.07)

21:00 (2.40) Krka (15.00) SC Derbi (1.70)

Ponedeljak

19:00 Budućnost – Crvena zvezda


tagovi

KK PartizanABA ligaAjzea MajkDvejn Vašington

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara