Klej Tompson (AFP)
Klej Tompson (AFP)

Vembijeve cigle odzvanjale Teksasom: Dončić bacao magiju, Klej kao nekada

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.10.24. | 03:39

Loše šutersko veče zvezde San Antonija, Tompson oduševio na debiju

Prva utakmica ove sezone za Viktora Vembanjamu nije prošla dobro što se procenta šuta tiče. Nije se ni Luka Dončić proslavio u procentima, ali je dominirao kada je bilo najpotrebnije. Slovenački košarkaš odlično je otvorio sezonu i njegovi Dalas Maveriksi savladali su San Antonio Sparse rezultatom 120:109.


Izabrane vesti

Navijači Dalasa raširenih ruku dočekali su novo pojačanje Kleja Tompsona, koji je dobio ovacije na predstavljanju i nije razočarao na debiju. Četvorostruki šampion bio je raspoložen za igru od samog starta i prve poene u dresu novog tima upisao na asistenciju Luke Dončića u četvrtom minutu utakmice. Nije išao nikoga šut osim njega i Harisona Barnsa. Bivši igrač Dalasa je bio osvetnički nastrojen, pošto su ga Maveriksi trejdovali u Sakramento Kingse usred utakmice. Tu vest je šampion iz 2015. godine saznao dok je bio na klupi i od tada sigurno nema lepe reči za franšizu iz Teksasa. Zato im je spakovao 12 poena bez promašaja u prvoj četvrtini, kada se Viktor Vembanjama mučio, promašivao sve šuteve i gubio lopte kao na traci.

Nisu se proslavili ni Irving ni Dončić u prvoj deonici, koja je završena nerešeno, pa su Klej i Hardi držali Maverikse na svojim leđima poenterski. Nije se ni Vembanjama razigrao u drugoj četvrtini, ali su Barns i Šempejn bili odlični i Sparsi su vodili sve vreme na teškom gostovanju. Francuz je u završnici prvog poluvremena odigrao dobru odbranu, zaustavio je Lajvlija blokadom i odlično preuzimao, pa su gosti imali koš prednosti nakon prvog poluvremena.


U treću četvrtinu ušli su naoštreni Kajri i Klej. Tompson je pogodio dve, Irving jednu trojku i kada je na to šut sa distance dodao Dončić, sve se okrenulo za samo dva i po minuta, pa su Maveriksi iz minusa otišli na +8. Irving je pogađao, Luka asistirao, pridružio se i Pi Džej Vašington, pa je Dalas otišao i na +12, zbog čega je ekipa Grega Popoviča bila u nokdaunu. Kris Pol i Vembanjama morali su da prorade i obojica su pogodili po jednu trojku koja je vratila meč u egal. U završnici treće deonice, Irving je sa rezervistima vratio osetnu prednost Dalasu, koji je pred poslednjih 12 minuta imao +7.


Zna se da nije bitno koliko je šuteva promašio Dončić i koliko ga ne ide, pogodiće uvek kada bude bitno, što je pokazao i u četvrtoj četvrtini, koju je otvorio svojim karakterističnim pogotkom za tri poena sa korakom unazad. Pridružio mu se Klej Tompson koji je nastavio da rešeta i uz po još jednu trojku njega i Luke, Dalas odlazi na ogromnih +17. Čak je Dončić u stilu Stefa Karija slavio trojku novog saigrača pre nego što je i šutnuo... Lepo su se zabavljali igrači Maveriksa na parketu i bilo je jasno da povratka za Sparse na devet minuta do kraja neće biti, iako je ostalo mnogo vremena. Na šest minuta do kraja je Popovič očistio klupu i do kraja su igrali samo rezervisti za Sparse.

Luka Dončić meč je završio sa 28 poena (5/14 za dva, 4/11 za tri, 6/8 slobodna bacanja), 10 skokova i osam asistencija. Klej Tompson je na debiju za novi tim upisao 22 poena (6/10 za tri), uz sedam skokova, dok su po 15 poena dodali Lajvli i Irving.

Na drugoj strani su sa po 18 poena najbolji bili Šampejn i Sošan, dok su Barns i Vembanjama upisali po 17 poena. Francuz je šutirao 5/18 iz igre. Gađao je 4/10 za dva i 1/8 za tri poena, a upisao je i devet skokova. Kris Pol imao je tri poena, sedam skokova i osam asistencija.

NBA četvrtak na petak:

Vašington – Boston 102:122

/Pul 26 – Braun 27/

Dalas – San Antonio 120:109

/Sošan 18 – Dončić 28/

04.00: (1,75) Denver (12,5) Oklahoma (2,30)

04.00: (2,25) Sakramento (12,5) Minesota (1,80)




tagovi

Dalas MaveriksSan Antonio SparsLuka DončićKlej TompsonViktor Vembanjama

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara