Vašington i Majk spremni da pomognu Obradoviću: Bićemo kao pesnica

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 10:15

Dvejn Vašington i Ajzea Majk pričali su za Mozzart Sport posle povratka na parket i solidne minutaže protiv Krke u 6. kolu ABA lige

"Jesu li svi tu", zapitao je Željko Obradović dok je okupljao ekipu posle ubedljive pobede nad Krkom. "Fali samo Dvejn, još je sa navijačima", usledio je odgovor. Dok je Amerikanac poslednji trčao kroz hodnik pri ulasku u svlačionicu Vašington i Obradović su razmenili nekoliko reči. Očigledno je trener Partizan Mozzart Beta bio zadovoljan kako je njegov harizmatični bek odigrao prvi meč još od 2. kola regionalne lige u Subotici. Od tada se Vašingtonu mnogo toga dogodilo. Bio je u Americi, bio član Šarlota, vratio se u Beograd, ponovo obukao crno-beli dres, a onda posle duže pauze zaigrao i pokazao da može da bude bitan šraf tima.

Otvorilo se mesto u rotaciji zbog povrede Karlika Džonsa (koji se u hodnicima Arene znatno bolje kretao nego što je to bio slučaj posle Virtusa) i svoju šansu je iskoristio Vašington. Za 20 minuta protiv Krke izgledao je samouvereno i smireno. Bez ikakvog natezanja, rutinski je ubacio 16 poena. Uglavnom su to bili precizni šutevi sa polu distance, ali je pogodio i dve trojke. Naravno, bila je to Krka koja realno ne može da parira crno-belima, ali ovoj je dobra uvertira za ono što tek sledi naredne nedelje.

Izabrane vesti

"Uzbuđen sam, baš", bilo je prvo što je rekao za Mozzart Sport posle utakmice dok su navijači u hodniku krenuli da ga okupiraju tražeći, od patika, dresa pa preko šolje iz koje je pio kafu.

Ništa Vašingtonu nije bilo jasno, kako je moguće da je već toliko popularan kod najmlađih.

Presecamo to pitanjem da li je zadovoljan što je najzad zaigrao?

"Naravno bilo je dobro. Karlik je trenutno povređen i moramo da imamo mentalitet da svako bude spreman da iskoristi svoju šansu".

Naredna šansa koja bi morala da se iskoristi je u sredu kada Monako bude došao u Pionir.

"Fantastična ekipa. Evroliga je vrhunsko takmičenje, konkurencija je žestoka, ali mi imamo naše mesto u njemu. Verujem u ove momke. Svi pokazuju veliku želju za nadmetanjem. Videli ste svi mladog Mitra kako je igrao, pokazao se. To me čini srećnim jer smo svi zajedno u ovome. Mislim da možemo da pobedimo svakoga kada igrao kao tim. To mora da nam bude glavna snaga, čak i kada nekoga nema kao što je to slučaj sa Karlikom, idemo napred sa ciljem da pobedimo. Tako ćemo razmišljati i za Monako".

Pokušavamo da vratimo priču na jedinstven trejd u kojem je bio Dvejn.

"Ne bih mogao previše da pričam oko toga. Manje više se sve zna. Bilo je neočekivano, ali sam imao želju ovde da se vratim i budem deo ovog tima. To se na kraju i desilo. Sada sam ovde da maksimlno radim i pokušam da pomognem Partizanu da pobedi".

Verovatno je bilo teško odlaziti pa se vraćati, konstatujemo...

"Pa... Ne baš. Više sam razmišljao u stilu, ok... Počinje druga runda. Samo što sam sada znao gde živim, gde je dvorana, gde su restorani. Već sam se donekle upoznao sa gradom", završava Vašington.

Pred Dvejna, upečatljivo je bilo gledati sinoć i Ajzeu Majka, prvi put sa nešto ozbiljnijom minutažom. Evidentno je bilo da se Amerikanac još uvek privikava na novu sredinu jer ga je zadesila nesreća da se povredi na prvom treningu.

"Ne gledam to kao nesreću, već kao nešto što bi moglo da neka druga vrata, neku drugu priliku. Sada sam tu. Osećam se zdravo i spremno da pomognem", kaže nam Ajzea Majk koji je protiv Krke ubacio devet poena za 20 minuta.

Ni on nije želeo previše da priča o svojoj partiji.

"Bilo je dobro, osećao sam se komforno na parketu pred navijačima. Ipak, mislim da smo tim koji ne zavisi od učinka jednog ili dvojice košarkaša. Mi smo pesnica. Pet prstiju koji se spoji i zada udarac. Ako tako budemo igrali u kontinuitet, navijači će imati razloga da slave", dodaje krilni centar.



tagovi

KK PartizanABA ligaDvejn VašingtonAjzea Majk

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara