FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Valensijin balkanski poker nokautirao Žalgiris

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 20:43

Istakli se Dubljević, Marinković, Kalinić i Prepelič, Zelena šuma prvi put pala ove sezone

Žalgiris je ostao bez goriva, a Valensija je na krilima balkanskih košarkaša, na krilima Bojana Dubljevića, Vanje Marinkovića, Nikole Kalinića i Klemena Prepeliča uspela da slavi u Kaunasu i da nanese prvi poraz litvanskom timu ove sezone - 94:82.

Drugo poluvreme Litvanaca bilo je za zaborav, dok je španski tim odigrao fenomenalno i pokazao zašto je ove sezone jedna od nezgodnijih ekipa u Evroligi. Najefikasniji u pobedi Valensije bili su Vanja Marinković (4/8 za tri) i Bojan Dubljević sa po 16 datih poena, Kalinić je dodao 14, a Klemen Prepelič 13 poena. I oni su jedini, uz Luja Labejrija (12p), bili dvocifreni na ovoj utakmici. Grigonis i Rubit su na drugoj strani ubacili po 12 poena.

Izabrane vesti

Žalgiris ove sezone igra kao pravi tim kod Martina Šilera, a to se videlo i u prvom poluvremenu utakmice protiv Valensije. Tako su lepo rasporedili domaći poene, da je posle 20 minuta igre 10 igrača imalo barem dva poena na kontu. Zapravo, svi koji su igrali su se i upisali.

Prednjačili su Grigonis i Hejs, dok su protivtežu u redovima španskog tima pravili Dubljević i Kalinić.

Teško je igrati protiv Žalgirisa, a u to je mogla i Valensija da se uveri. Iako su Slepi miševi imali tokom prvog poluvremena momente koji su mu davali šansu da se odlepi, opet su Litvanci znali kako da se vrate u meč i da na krilima navijača preokrenu za solidnih osam poena prednosti na poluvremenu.

Međutim, koliko god Žalgiris bio dobar tim, Valensija svakako spada u vrlo žilave ekipe, što se videlo u trećoj četvrtini kada je opet balkanski poker (Dubljević, Kalinić, Marinković i Prepelič) povukao i odveo Slepe miševe do prednosti za manje od pet minuta.

Tada su svi u dvorani shvatili da se Valensija neće lako predate, a mi smo kao košarkaški zaljubljenici mogli samo da se opustimo i da uživamo u svemu što sledi.

Prosto su dominantno igrali momci sa Balkana, dominirali su u svim aspektima i odveli su Slepe miševe na prednost od 10 razlike na ulasku u poslednju četvrtinu.

Vrlo ubedljivo je Valensija odradila ovaj meč i može se reći rutinski stigla do pobede fenomenalnom igrom u drugih 20 minuta.

EVROLIGA – 5. KOLO

Četvrtak

Žalgiris - Valensija 82:94

/Rubit 12 - Marinković 16/

20.00: (2,55) Panatinaikos (14,5) Fenerbahče (1,60)

20.45: (2,70) Crvena zvezda (14,5) CSKA (1,55)

Petak

19.00: (2,55) Himki (14,5) Makabi Tel Aviv (1,60)

20.30: (2,15) Bajern (14,5) Olimpijakos (18,0)

21.00: (1,70) Barselona (14,5) Real (2,30)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Zenit – Milano

Alba - Baskonija

Anadolu Efes - Asvel



tagovi

KK ValensijaBojan DubljevićVanja MarinkovićNikola KalinićKlemen Prepelič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara