Subotica u ekstazi: Spartak ponovo srušio Vojvodinu i postao regionalni brend

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 21:55

Spartak u revanšu ABA 2 finala bolji od Vojvodine – 80:74

Košarkaši Spartaka pobedili su u revanš meču ABA 2 finala Vojvodinu (80:74) i tako postali šesti predstavnik Srbije u regionalnom takmičenju za sezonu 2024/2025.

Kucnuo je i taj čas i Subotica postane jedan od centara košarke u regionu! Od kako je ovaj projekat pre tri godine započeo jedan od osnovnih ciljeva uprave plavo-belih bio je taj koji je večeras i ispunjen.

Izabrane vesti

Vojvodina je uprkos porazu u prvoj utakmici ostavila bolji utisak i sa velikom željom za pobedom stigla je na sever Bačke. Sa druge strane košarkaši Spartaka pružili su partiju ispod očekivanja, Gordić se do poslednje četvrtine slabo primećivao na parketu dok ni njegovi saigrači nisu previše blistali ali su se skoncentrisanom i gotovo preporođenom igrom tokom četvrte četvrtine konsolidovali i sigurnom igrom priveli utakmicu kraju za veliku radost i slavlje svih Subotičana.

Kao što je to bilo očekivano imali smo mnogo tenzija na utakmici, gruba igra uz malo poena viđena je bila u svim dosadašnjim ovosezonskim susretima ova dva rivala, ali su danas čini se,  te pojaver bile još izraženije. Atmosfera u prepunoj Hali sportova dostigla je tačku usijanja, preko 4000 gledalaca pružalo je veliku podršku Spartaku. Nažalost videli smo i nemile scene pred kraj prvog poluvremena kada je zbog protesta predsednik Kk Vojvodina Željko Rebrača ušao u sukob sa gledaocima u blizi parketa na šta je reagovala kompletna hala kao i službenici obezbeđenja te je na kraju napustio istu.

Nervozno su u utakmicu ušli izabranici Vlade Jovanovića. Pravili su mnogo grešaka u odbrani što su već od prvog napada i pogođene trojke znali da iskoriste gosti. Tokom prve deonice nametnuli su svoj ritam igre iako rezultatska razlika nije bila prevelika, zahvaljujući šutevima za tri poena koji su održali Spartak u igri(20:22). U nastavku videli smo nešto drugačiju sliku na parketu kako se kraj poluvremena približavao. I dalje pomalo izgubljeni, ali sa više elana za igrom domaći su preokrenuli rezultat nošeni kapitenom Barnom (37:32). Mnogo agresivnije igrali su košarkaši Vojvodine i već sredinom četvrtine imali su 15 faulova što je i uticalo da se Subotičani rezultatski odvoje i zakucavanjem Mozlija za kraj poluvremena na pauzu odu sa prednošću – 39:36.

Treća četvrtina počela je mini serijom košarkaša u belim dresovima od 6:0 sa kojom su stigli do do tada najveće prednosti +9. Međutim Vojvodina se nije predavala , konačno se probudio Kaningem i na tri minuta minuta do kraja četvrtine ponovo je razlika svedena na tri poena u korist domaćih na šta je Vlada Jovanović hitno odreagovao tajm-autom. Prišla je Vojvodina na -1 ali uz veliki hendikep, Džonson je napravio petu ličnu grešku i na taj način završio utakmicu mnogo pre planova Miloša Isakova Kovačevića.

Trojkom Milosavljevića Subotičani se vraćaju na +7 i koriste ispunjen bonus košarkaše Stare dame već na pola deonice. Do kraja je bilo napeto. Za tri poena nakon više pokušaja pogodio je Gordić nakon čega je njegova igra na parketu bila izazito kvalitetnija. Sa druge strane Vojvodina je čekala greške domaćih i iz dobrih kontri na Banjca i Ljubičića držala priključak na -5 na minut ipo do kraja. Međutim baš kao i na provoj utakmici u Novom Sadu, uzbuđenja u poslednjem minutu nije izostalo, Savić pogađa trojku na veliku radost klupe Vojvodine za 75:74 na 26 sekundi do kraja.Sigurnim poenima Barne Spartak se ipak vraća na +4, da bi do kraja meča domaćin potvrdio trijumf.

ABA 2 FINALE - DRUGI MEČ:

SPARTAK – VOJVODINA 80:74 

/20:22, 19:14, 19:18, 22:20/

SPARTAK: Barna 21 , Gordić 11, Medarević 7, Radosavljević, Tejić 10 , Cerovina 8, Cvetković, Lazić, Marelja, Milisavljević 7, Mozli 9, Sokolović 7.

VOJVODINA: Banjac 14, Bumbić 8, Rakičević 8, Savić 6, Vučetić 5, Aščerić, Kaningem 28, Džonson 2, Ljubičić 1, Nedeljkov, Nikolić, Zagradanin

Piše: Oliver Nagel



tagovi

KK Spartak SuboticaKK VojvodinaAndrej BarnaVil Mozli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara