"Vanja Guša"
"Vanja Guša"

Srpski kadeti veruju da mogu do polufinala: Poziciona igra ruši Kanađane!

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.08.14. | 18:08

"Verujem da smo jači u takvom odnosu snaga. Veoma je važno da broj izgubljenih lopti i grešaka svedemo na minimum, iako ćemo zbog agresivnosti rivala biti pod velikim pritiskom", rekao je strateg Orlića Vanja Guša

Vanja Guša

Selektor kadetske košarkaške reprezentacije Srbije Vanja Guša veruje da njegovi izabranici mogu da pobede selekciju Kanade u četvrtfinalu prvenstva sveta ako ispune nekoliko ključnih zadataka.

Izabrane vesti

Na šampionatu za košarkaše do 17 godina u Dubaiju Srbija je sa tri pobede uverljivo osvojila prvo mesto u D grupi i potom u osmini finala deklasirala domaću reprezentaciju UAE, ali sutra protiv Kanade predstoji najteži posao u dosadašnjem delu takmičenja.
"Pre svega, moramo nametnuti naš stil, ne dozvoliti jurnjavu koja odgovara Kanađanima, već insistirati na pozicionoj igri. Verujem da smo jači u takvom odnosu snaga. Veoma je važno da broj izgubljenih lopti i grešaka svedemo na minimum, iako ćemo zbog agresivnosti rivala biti pod velikim pritiskom", rekao je Guša za sajt Košarkaškog saveza Srbije i dodao da će kontrola skoka takođe biti jedan od faktora koji može da odluči pobednika.
"Kanađani su veoma brzi i agresivni, čvrsti u odrani, sa jako jednostavnim rešenjima u napadu. Odlikuje ih američki stil igre, fizički su dominantni, pogotovo na spoljnim pozicijama, i u rotaciji je svih 12 igrača. U svakom slučaju, očekuje nas odličan suparnik protiv koga može da se igra i, verujem, bori za pobedu", zaključio je Guša.

Četvrtfinalna utakmica svetskog prvenstva za kadete između Srbije i Kanade igra se sutra u Dubaiju od 14.30 sati.

Ostali parovi su SAD - Kina (12.15 sati), Australija - Portoriko (16.45) i Španija - Francuska (19).

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vanja GušaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara