"Reprezentacija Srbije"
"Reprezentacija Srbije"

Srbija izgubila, Milica se oprostila, spasava nas tabela drugoplasiranih (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.11.16. | 20:02

Izabranice Marine Maljković će ipak igrati na Prvenstvu Evrope

Reprezentacija SrbijeŽenska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u Nišu od Ukrajine 82:88 (20:27, 19:22, 26:20, 17:19) u utakmici poslednjeg šestog kola D grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Uprkos porazu, Srbija, koja je aktuelni šampion Starog kontinenta, ima velike šanse da se plasira na završni turnir koji će se od 16. do 27. juna 2017. godine održati u Češkoj. Sve zahvaljujući tabeli drugoplasiranih selekcija, na kojoj zauzimamo visioko drugo mesto, a čak šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija ide dalje (uz domaćina Češku i devet pobednika grupa), što znači da bi samo trebalo sačekati da se završe sve utakmice, pa da obezbedimo plasman na EP, na kome ćemo braniti zlatnu medalju osvojenu u Mađarskoj prošle godine.

Izabrane vesti

Pred punim tribinama niškog Čaira najefikasnije u timu Marine Maljković bile su Sonja Petrović sa 24, Jelena Milovanović sa 15 i Ana Dabović sa 13 poena.

Kod Ukrajinki Alina Jagupova je postigla 22, a Gana Zaricka 20 poena.

Rasplakana Milica DabovićUtakmica protiv Ukrajine bila je ujedno i oproštajna za kapitena Milicu Dabović, koja je uoči meča dobila prigodne poklone. Odlazeći predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas predao je Dabovićevoj uramljeni dres reprezentacije, a na poklon je dobila krunu i buket cveća.

Tabela kvalifikaciione Grupe D izgleda ovako: Ukrajina 12, Srbija 10, Nemačka 6, Luksemburg 5 bodova.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Marina MaljkovićMilica Dabovićženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara