Paolo Ronci (Foto: www.virtus.it)
Paolo Ronci (Foto: www.virtus.it)

Sportski direktor Virtusa na meti drugih evroligaša

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.05.22. | 16:50

"Ja sam sportski direktor Virtusa", nije Ronci želeo da priča o pomenutoj temi

Virtus je za šest sezona, računajući i onu baksuznu koja je prekinuta zbog koronavirusa, prešao put od Serije A2 do titula FIBA Lige šampiona i Evrokupa, te Evrolige. Osim, naravno stručnih štabova i igračkog kadra, velike zasluge za uspehe idu na račun poslovnog i sportskog menadžmenta, na čijem je čelu Paolo Ronci, čovek koji je uspeo da okupi ne mali broj velikih zvezda i ubedi ih da je Bolonja prava sredina za njih.

Ti poduhvati Roncija, među kojima su angažovanje trenerskih veličina Alekandra Đorđevića i Serđa Skariola, zatim igrača Miloša Teodosića, Stefana Markovića, Marka Belinelija, Tornike Šengelije, Denijela Heketa... skrenuli su pažnju nekolicine evroligaša na sportskog direktora bolonjskih crno-belih. Pojedini su čak iskazali želju da angažuju Roncija...

Izabrane vesti

"Ja sam sportski direktor Virtusa", još pre nego što je Mozzart Sport završio sa pitanjem da li je bilo poziva drugih klubova, Ronci je pokazao da je usredsređen na posao u osvajaču Evrokupa, ne želeći da ulazi u komentarisanje nezvanilčnih informacija.

Bio je daleko predustreljiviji kada se razgovor "premestio" na "teren" Virtusa. Kompletnu priču sa Roncijem, moći ćete da pročitate narednih dana na našem portalu.


tagovi

Paolo RonciVirtus BolonjaEvrokupEvroligaMiloš TeodosićAleksandar Đorđević

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara