"Roulend (Banvit)"
"Roulend (Banvit)"

Rusi poklekli u prvim polufinalnim mečevima Evrokupa: Gran Kanarija furiozna u Kazanju, drama u Bandirmi pripala Banvitu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.04.15. | 21:38

Gosti iz Las Palmasa daleko spremnije ušli u meč, ogromnu razliku su stekli već nakon prve deonice (11:26), pa je domaćin morao čitave tri četvrtine bezuspešno da jurio prednost (70:83). Banvit stekao minimalnu prednost pred revanš (83:82)

Roulend (Banvit)

Gran Kanarija je nalazi praktično pred prolaskom u veliko finale, pošto je u prvom meču u Kazanju savladala domaći Uniks sa 13 poena razlike i zaista je teško očekivati da će takvu zalihu prokockati u Las Palmasu - 70:83 (11:26, 23:17, 21:21, 15:19).

Izabrane vesti

Gosti su daleko spremnije ušli u meč, ogromnu razliku su stekli već nakon prve deonice (11:26), pa je domaćin morao čitave tri četvrtine bezuspešno da juri prednost rivala. 

Gosti su imali daleko veći broj raspoloženih igrača, o čemu svedoči i podatak da su oni najefikasniji, Njuli, Baez i Tavares ubacili po 12 poena u koš rivala.

Sa druges strane, daleko manji broj raspoloženih igrača. Sergej Bikov je bio najefikasniji igrač meča sa 17 ubačenih poena, dok je Džerels ubacio dva manje.

Daleko dramatičnije bilo je u Bandrimi, gde je domaći Banvit u dramatičnoj završnici došao do minimalne pobede pred revanš - 83:82 (22:19, 18:17, 20:23, 23:23)

Tokom kompletnog toka meča vođena je prava rovovska borba na parketu, pa je već nakon prve deonice bilo jasno da se pobednik neće znati do poslednjih trenutaka meča.

I pored pobede domaćina, jasno je da su i igrači Himkija više nego zadovoljni ostvarenim rezultatom, jer će pred svojim navijačima biti veliki favoriti za plasman u finale.

Najefikasniji u pobedi Banvita bio je Roulend sa 21 postiguntim poenom, dok je sa druge strane najvefikasniji u redovima Himkija, alo i na celoj utakmici bio Rajs sa 22 ubačena poena.

Revanš mečevi su zakazani za 8. april.

(FOTO: MN Press)


tagovi

UNIKS KazanjGran KanarijaEvrokupBanvit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara