Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Reč ima najbolji na svetu: Igrali smo užasno cele pripreme, mora sve da se menja

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 02:31

Nikola Jokič zna da Nagetsi mogu i moraju bolje, ako žele da budu konkurentni

Sve je spremno za početak nove NBA sezone, mada tako ne deluje kada se pogleda u dvorište Denver Nagetsa. Posle četiri uzastopna poraza tokom priprema, šampion iz 2023. godine dobio je samo Minesotu u zaključnom meču razigravanja, s tim da igrom nije oduševio.

Denver je prosečno ima 20 izgubljenih lopti, uz 33,7 odsto za tri i čak 121 poen primljen po utakmici tokom priprema. Igrači sa klupe su se posebno mučili.

DENVER ŠAMPION NBA - KVOTA 9,00

Nikola Jokić je u razgovoru sa medijima uoči premijere sa Oklahomom (petak, 04.00) bio brutalno iskren i rekao da mora da se popravi maltene sve, kako bi Denver uopšte bio konkurentan.

“Nismo igrali predsezonu na način na koji je trebalo da odigramo. Odbrana nije bila ni blizu željenog nivoa, nismo mogli da pogodimo ništa. Sveukupno, igrali smo jako loše i smušeno celu predsezonu. Zato se nadam da možemo da se poboljšamo kada počne ligaški deo“, rekao je Jokić.

U dahu je nastavio...

“Moramo svi mnogo bolje. To nam je najvažnije. Moramo da razmišljamo pozitivno i budemo okruženi takvom energijom. Svi želimo da budemo bolji. Zato se nadam da idemo u pravom smeru“.

Govorio je i o napretku tima po završetku predsezonskih utakmica.

“Nije bilo loše. Nadam se iskreno da je bilo dobro. Ne znam. Videćemo to najbolje za nekoliko dana“.

Trener Majkl Meloun kaže da nije previše zabrinut zbog učinka tokom priprema, koje su delimično odrađene u Abu Dabiju gde je oba puta bolji bio vladajući šampion Boston. Na sve to, Denver nije mogao jedno vreme da trenira u svojoj Bol areni zbog drugih obaveza u dvorani. To im je opet omogućeno nekoliko dana pre meča sa Oklahomom.

“Svaki dan koji provedemo na terenu, dok se ponovo navikavamo na svetlo, koševe, ali i dok se pomalo opuštamo, znači mnogo. Ipak je ovo naš teren“, poručio je Meloun, dok je Džamal Marej ipak bio prilično oštar:

“Najveći problem su nam bile izgubljene lopte. Zatim tranzicija, pa vraćanje u odbranu. Moramo da budemo disciplinovaniji. Moramo svi da budemo na istim talasnim dužinama, da više pričamo među sobom. Odbrana i napad su ključ svega“.

Meloun ipak ne očajava...

“Možda će nam biti lakše da funkcionišemo ako budemo nosili status podređenog tima kroz sezonu. Tada će ti možda protivnici dati veću šansu. Prošle godine nas je ’lovilo’ 29 timova, a ulovila nas je Minesota. Sada ulazimo sa novim timom u nove izazove. Bez obzira šta ljudi pričaju o nama, znamo da imamo dobar tim i da imamo šansu da budemo posebni“.


tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Ostale vesti


Najviše komentara