Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Prepelič svirao kraj u Valensiji, Makabi slavio u Vitoriji, Real rutinski sa Zenitom

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 22:35

Slovenac sa zvukom sirene srušio Efes

Imao je Anadolu Efes priliku posle trojke Vasilija Micića (74:73), da sa linije slobodnih bacanja, 13 sekundi pre kraja, prebaci kompletan pritisak na leđa Valensije. Međutim, Šejn Larkin je bio polovično uspešan (74:74), što je omogućilo domaćinu da smireno organizuje poslednji napad u kome nije imao šta da izgubi. Dva puta su gosti pravili faul, a onda je Klemen Prepelič napao Douša Balbaja i sa jedne noge, uz zvuk sirene pogodio pobedu domaćina - 76:74.

Majk Tobi je sa 21 poenom bio najefikasniji u Valensiji. Derik Vilijams je dodao 14, Nikola Kalinić 6, a Bojan Dubljević 8 poena, uz 9 skokova. Vasilije Micić i Derik Anderson su sa po 16 poena predvodili Efes. Kris Singlton je ubacio 12, a Šejn Larkin 13 poena.

Izabrane vesti

U meču sa mnogo amplituda na obe strane, Makabi je slavio nad Baskonijom u Vitoriji - 67:63. Gosti su iskoristili greške rivala u poslednja četiri minuta i serijom od 5:0 napravili kapitalnu prednost. Poslednju šansu za priključak Baskonija je imala 50 sekundi pre kraja. Perija Henri je promašio, a Tajler Dorsi bio mirne ruke sa linije slobodnih bacanja, pa je Makabi konačno uspeo da reši u svoju korist jednu neizvesnu završnicu ove sezone.

Najefikasniji kod domaćina bio je Akile Polonora sa 15 poena, 8 skokova i 6 asistencija, Jusufa Fal je upisao 14 poena i 6 skokova, a Pjeria Henri 11 poena. Goste su do pobede vodiliTajler Dorsi sa 15, Otelo Hanter sa 12 i Kris Džons sa 10 poena.

Zenit nije imao snage da dva dana posle trijumfa u Valensiji (85:72) ponovi izdanje u Madridu. Real je kontrolisao ritam i rezultat do poslednje četvrtine u kojoj je naglo pao. Ipak, nije dozvolio da ruski tim uđe u neizvesnu završnicu - 79:72.

Alberto Abalde je ubacio 16, Nikolas Laprovitola i Valter Tavarez po 11, a Trej Tompkins 10 poena za Real, dok je Ostin Holins upisao 15, a Kevin Pangos i Kej Si Rivers po 12 poena za Zenit.


tagovi

Vasilije MicićKlemen PrepeličNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara