""
""

Partizan pao u produžetku u Turskoj, Tepić promašio šut za pobedu

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.11.14. | 19:50

Crno-beli ponovo odigrali solidnu utakmicu, ali serijom grešaka u produžetku poklonili pobedu turskoj ekipi

 

Izabrane vesti

Partizan je izgubio posle produžetka na gostovanju turskom Banvitu sa 90:85 u sedmom kolu E grupe Evrokupa i praktično rekao zbogom ovom takmičenju, pošto sada samo čudom može da izbori plasman u drugu fazu.

Crno-belima je ovo bio šesti poraz u Evrokupu, a ono što je podjednako važno kao i rezultat je zaista sjajno ponašanje domaćina iz Bandirme. Košarkaši turske ekipe na teren su izašli sa slikom Marka Ivkovića ubijenog navijača Zvezde i porukom „Žao nam je zbog vašeg gubitka“.

Kao i u gotovo svim mečevima Partizana u Evrokupu ove sezone, pitanje pobednika rešeno je tek posle uzbudljive završnice. Ovaj put ona je došla u dodatnih pet minuta, a opet je pripala rivalima crno-belih. Vladimir Veremenko i Vladimir Dragičević su u produžetku punom promašaja i grešaka doneli Banvitu važnu pobedu u borbi za prvo mesto u grupi, a crno-belima srušili evropske snove.

Partizan je na početku poslednje četvrtine imao minus od osam poena, ali je odličnom odbranom i poenima Luke Bogdanovića, Nikole Milutinova i Andrije Milutinovića uspeo da napravi preokret i tri minuta pre kraja povede sa 81:79.

U poslednjih 30 sekundi regularnog toka utakmice ušlo se sa rezultatom 83:83, a šut za pobedu promašio je Milenko Tepić.

Crno-beli su hrabro, bez previše respekta, ušli u utakmicu svesni da im pobeda mnogo znači u borbi za plasman u Last 32 fazu Evrokupa. Ovaj meč Partizan je odigrao bez Milana Mačvana, umesto kojeg je u poslednjem trenutku uskočio mladi 16-godišnji Miloš Glišić.

Partizan je pogodio prva tri šuta na meču za tri poena, ali je na drugoj strani odličan bio Vladimir Dragičević za koga centri crno-belih nikako nisu pronazalili rešenje.

Milenko Tepić i Edo Murić su predvodili ekipu srpskog šampiona i dobrim potezima u napadu i odbrani držali crno-bele u egalu. Ipak, u drugoj četvrtini došlo je do pada u igri Partizana, pre svega u fazi odbrane. U turskoj ekipi razigrali su se i Sami Meija i Čak Dejvis, koji su uz već pomenutog Dragičevića predstavljali pravu napast za koš crno-belih.

Završnica prvog poluvremena u potpunosti je pripala domaćoj ekipi koja je naterala Partizan na veliki broj grešaka. Crno-belima je počelo da ponestaje snage, što je Banvit umeo da iskoristi na pravi način. Nastavile su obe ekipe da igraju u serijama i u trećoj deonici, s tim što se Banvit prvi odlepio i sa nekoliko veoma lakih i brzih koševa došao do devet poena prednosti – 51:42.

Tada se probudio pomalo zaboravljeni Mihajlo Andrić, pogodio je dve „trojke“ i približio crno-bele na poena zaostatka. Već u sledećem napadu Partizan je mogao da povede, ali je Tepić promašio ceo obruč. Usledio je novi nalet domaće ekipe koja je u tim trenucima prvi put na meču došla do dvocifrene prednosti, ali se crno-beli nisu predali, predvođeni iskusnim Bogdanovićem ostali u igri.

 

Banvit – Partizan 90:85 (24:25, 25:17, 20:23, 14:18, 7:2)

Hala Kara Ali Ačar u Bandirmi

Gledalaca: 3.000

Sudije: Taurino (Italija), Davidov (Rusija), Van den Brok (Belgija)

BANVIT: Vejseloglu, Roland 19, Gecim 1, Čandan, Edž 4, Dejvis 14, Meija 17, Veremenko 10, Simons 5, Dragičević 20, Mutaf, Ozer.

PARTIZAN: Tepić 21, Kuzeloglu, Murić 16, Marinković, Dalo, Milutinov 6, Gagić 10, Andrić 7, Milutinović 7 , Glišić, Bezbradica, Bogdanović 18.

(FOTO: MN Press)


tagovi

BanvitDuško VujoševićFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara