Ognjen Mićović MVP Roda juniorske lige Srbije

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.19. | 11:01

Još jedan izdanak čačanske škole košarke krenuo je stpama Radmila, Kiće, Žoca...

Mladi i talentovani igrač Borca Ognjen Mićović okončao je regularni deo Roda juniorske lige Srbije kao MVP tog takmičenja. Impresivnim partijama u dresu Borca Mićović je pokazao da predstavlja svetlu budućnost čačanskog kluba. To nije promaklo oku stručnog štaba, pa je Ognjen potpisao i svoj prvi profesionalni ugovor sa klubom iz grada na Moravi, za čiji prvi tim je i debitovao u tekućoj sezoni.

Nije preterano reći da je Ognjen Mićović možda i najbolji mladi organizator igre u Srbiji, što govore i statistički parametri koji su mnogima skrenuli pažnju na ovog mladog košarkaša. Bio je najbolji strelac juniorske lige sa 482 koša (546 indeksna poena), zatim prvi asistent sa 168 upisanih dodavanja, a imao je i najviše osvojenih lopti, ukupno 54. Sve navedeno potvrđuje da je Čačanin spreman da na svoja leđa ponese i odgovornost igranja za mladu reprezentaciju.

Izabrane vesti

Ognjen Mićović je prve košarkaške korake napravio u svom rodnom gradu gde je igrao za Mladost i Borac.
,,Košarku sam počeo da igram u KK Mladost iz Čačka, a kasnije sam prešao u Borac. Nakon toga otišao sam u Beograd, gde sam nastupao za Zemun, Žarkovo, a jedno vreme sam proveo u Partizanu. Od ove sezone sam ponovo u rodnom gradu, i smatram da sam napravio najbolji izbor. Čačak je grad košarke, i sećam se da sam od detinjstva gledao utakmice prvog tima. Takođe, mnogo vremena sam proveo u dvorani kraj Morave“, reči su mladog prvotimca Borca.

On ne krije zadovoljstvo zbog toga što je poneo laskavu titulu najkorisnijeg igrača juniorske lige.
,,MVP titula mi zaista puno znači, to je razlog više da ostanem motivisan i fokusiran da u narednom periodu još jače treniram. Od početka Roda Juniorske lige Srbije nisam bio opterećen statistikom, ali sam davao svoj maksimum da se Borac nađe među četiri najbolje ekipe“.

Šansu koju mu je trener Dejan Tomašević pružio Mićović je pametno i na pravi način iskoristio.
,,Uspeh koji sam ostvario nije samo mojih ruku delo. Pre svega moram da zahvalim treneru Dejanu Tomaševiću na poverenju koje mi je ukazao. Takođe, ne mogu a da ne pomenem i svoje saigrače, ovo je uspeh kolektiva. Naravno,  i publika je u Čačku uvek bitan faktor, tako da i njima moram da uputim zahvalnost“.

Uskoro sledi glavni deo sezone. Naravno, reč je o završnom turniru, gde će snagu odmeriti najboljih osam timova u zemlji.
,,Cela juniorska sezona je zaista bila odlična. Tokom trajanja lige uvek smo bili među tri, četiri najbolje ekipe. Zbog toga se nadamo da u nama ima dovoljno snage da završni turnir okončamo na nekom od prva tri mesta i tako se okitimo nekom medaljom“.

Mićović je tokom sezone imao priliku da se kali paralelno trenirajući i sa prvim timom Borca. Zanat koji je kupovao od plejmejkera poput Marinovića, Ilije i Radovana Đokovića, Kočovića može puno da mu koristi u karijeri.
,,Mnogo mi je značilo to što sam postao prvotimac Borca. Puno sam naučio od starijih košarkaša, što je uticalo da unapredim mnoge segmente igre. Iskusnije kolege mi svakodnevno daju veoma korisne savete koje se trudim da primenim“, dodao je Ognjen Mićović.

Završni turnir Roda Juniorske lige Srbije biće održan od 19. do 21. aprila, a domaćin će biti uskoro određen. Kako sada stvari stoje, najozbiljniju šansu da dobije domaćinstvo ima upravo Čačak, koji u najboljih osam timova ima dva predstavnika, Borac i Mladost.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK Borac Čačakjuniori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara