Terens Ros (©AFP)
Terens Ros (©AFP)

Od Partizanove ponude do penzije za tri meseca meseca: Terens Ros završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 10:34

Iskusni Amerikanac se letos dovodio u vezu sa crno-belima, ali je zbog problema sa povredama odlučio da odsvira kraj

Iznenađujuća vest iz košarkaškog sveta – Terens Ros ide u penziju! Bivši košarkaš Toronta, Orlanda i Finiksa doneo je odluku da posle 11 sezona u NBA okonča igračku karijeru.

Tridesetdvogodišnji Amerikanac se letos dovodio u vezu sa Partizan Mozzart Betom, štaviše, pre nešto više od tri meseca, 20. avgusta, i sam je potvrdio da na stolu ima ponudu crno-belih.

Izabrane vesti

"Da, ponudili su mi ugovor. A ja sam bio u fazonu – ko zna, ko zna…", rekao je Ros tada tokom uživo javljanja na Twitch-u.

Ros je bio bez angažmana otkako je u maju završio sezonu sa Finiksom u koji je došao početkom godine. Od tada je NBA veteran vagao, razmišljao šta mu je činiti dalje, i odlučio da odsvira kraj. Povrede mu nisu dozvolile da nastavi sa igranjem.

"Mislim, posebno jer je već prošlo neko vreme, da je gotovo. Počele su neke čudne povrede da mi se dešavaju, da gubim kolena. Situacija sa leđima je postala užasna", otkrio je Ros u svom podkastu i dodao kako je jedan od razloga što je odlučio da se povuče i želja da posveti vreme porodici:"Počinjem da uviđam koliko volim da sam kod kuće i obavljam ulogu oca, koliko želim da budem deo porodice. Gledam ove utakmice i umesto da pomislim:'Bože, zaista mi nedostaje da budem tamo’, prva stvar koja mi prođe kroz glavu je:'Okej, Boston igra protiv Njujorka'", iskren je bio nekadašni osmi pik drafta.

Tokom nešto više od decenije u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi Ros je odigrao preko 700 utakmica za Toronto, Orlando i Finiks i u proseku beležio 11 poena, 2,8 skokova, 1,3 asistencije uz šut iz igre od 41,8 odsto i šut za tri 36,2 odsto. Pre deset godina pobedio je u NBA takmičenju u zakucavanjima.



tagovi

Terens Ros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara