Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović pred Virtus: To što nisu još pobedili je najveća opasnost; pitajte Karija za odnos sa nama

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 14:19

Trener Partizan Mozzart Beta pred meč petog kola Evrolige

Dva bivša evropska prvaka jedan preko puta drugog, i jedan i drugi u crno-beloj opremi, ali ne baš u identičnim okolnostima. Jer dok je Partizan Mozzart Bet pobedama nad Bajernom i Makabijem uneo neke vedrije boje u ambijent, Virtus još čeka prvenac u novoj sezoni. I baš tu se, prema rečima Partizanovog trenera Željka Obradovića, krije najveća opasnost po beogradske crno-bele.

Ono što je mnogo važno je da oni još nemaju pobedu, ali to je verovatno najveća opasnost pred ovu utakmicu. Oni imaju izvanredan tim, pokriven na svim pozicijama i odlično vođen. S istim trenerom od prošle godine, sa vrlo jasnim idejama. Odigraće s velikom motivacijom upravo zbog tog skora koji imaju. Prostudirali smo ih, pripremali utakmicu. I treba da kao i uvek u Evroligi damo maksimum, u smislu i koncetracije i želje i onoga što nas je krasilo do sada, a to je maksimalno angažovanje od prvog do poslednjeg sekunda. Zaista očekujem vrlo tešku utakmicu“, rekao je Obradović dan pre utakmice.

Zadovoljan što su svi zdravi, mada to ne znači da će navijači konačno na delu moći da vide Dvejn Vašingtona te Ajzeu Majka, koji jeste igrao za vikend u ABA ligi, ali u Evropi ni jedan ni drugi nisu debitovali.

Sutra određujemo tim, kao i uvek, na dan utakmice, pa ćemo videti... I jednom i drugom fale treninzi, ali treniraju vredno i sa velikom motivacijom. To je prvi preduslov. Sve drugo je o tom - potom. Odigrali smo tek devet utakmica, a imamo valjda 80, tek je počela sezona. Nismo ni na osmini onoga što nas čeka“.

Toliko o Virtusu, jedna od tema je bila je i molba selektora Svetislava Pešića da večiti beogradski rivali – i Crvena zvezda i Partizan – za naredne Fibine prozore reprezentaciji prepuste barem po dvojicu igrača. Da li će to Partizan Mozzart Bet i učiniti? Obradović odgovara kontrapitanjem.

Vi ćete da pitate gospodina selektora Pešića kakvu je imao saradnju s Partizanom za ove tri godine i veoma lako ćete da razumete sve što vas zanima“.

A s obzirom da će Srbija tada igrati protiv Danske koju predstavlja i Partizanov Ife Lundberg, da li će i on dobiti slobodno?

Kada bude došlo vreme pričaćemo o tome. Nemam pojma, niti mogu sada da razmišljam o tome“, završava Obradović.



tagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Ostale vesti


Najviše komentara