Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović: Ekipa igra konstantno što je jako važno, mnogo raduje izvanredni Pokuševski

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 22:32

"Kada se trojica igrača bace za loptu na 20 sekundi do kraja, kada je sve već rešeno, to je odlika ovog tima od prvog dana i treba im čestitati na tome"

Partizan Mozzart Bet vezao je i drugu pobedu u Evroligi i posle Bajerna pao je Makabi u "gostima", na parketu dvorane Aleksandar Nikolić.

Bilo je napeto do sredine poslednje četvrtine, a onda je Parni valjak upalio motore i odigrao sigurno, iskusno i smireno, te priveo utakmicu željenom kraju - bez drame.

Izabrane vesti

Na tome je, kao i pre svega na nivou zalaganju celog tima u procesu rada i izgradnje timske hemije.

"Zadovoljstvo je veliko kada vidimo naše igrače da reaguju pozitivno i da se dobro ponašaju, da imaju elan za svaki dan i rad. Imali smo problema na skoku, ali smo posle i taj segment uspeli da iskontrolišemo. Kasnije smo igrali pametno i uspeli smo da istaknemo naše vrline i pre svega njihove mane", rekao je Obradović posle utakmice.

Detalj koji je privukao veliku pažnju je iz završnih dvadesetak sekundi, kada su se trojica igrača bacili za loptu, u trenutku kada je pobednik već bio rešen.

"Naravno, to je najvažnija stvar i to je pokazatelj ono što predstavlja tim u ovom trenutku. Kada se trojica igrača bace za loptu na 20 sekundi do kraja, kada je sve već rešeno, to je odlika ovog tima od prvog dana i treba im čestitati na tome. Sve je logično za početak sezone, potrebno je da se stvore rutina i mehanizmi, tako da mi je sve ovo normalno".

Isak Bonga se pokazuje kao X faktor ekipe i već je postao miljenik navijača. Željko Obradović ističe još jedan detalj...

"Bonga je iskusan igrač, on je osvojio zlato sa Nemačkom. Može da pokrije više pozicija, igra konstantno, kao i ekipa što mi je jako važno. Pokuševski je odigrao izvanrednu utakmicu kada je Bonga izašao sa parketa, to mi mnogo znači jer je pametno čitao situacije i pomogao nam da dođemo do pobede".

Crno-beli u nedelju gostuju Zadru od 19 časova, a onda u sredu od 20.30 stiže Virtus iz Bolonje.

Trener Makabija Oded Kataš rekao je da je poraz posledica umora, ali i boljih procenata crno-belih.

"S obzirom na činjenice, ovo je ipak možda bilo previše za nas, pogotovo mislim na stanje našeg tima. Bili smo malo umorni, pali smo u drugom poluvremenu i platili smo cenu. Izgubili smo utakmicu i to nikad nije dobro, procenti šuta su bili odlučujući na kraju. Nismo uspeli, ali i dalje smo u procesu. Moramo da se podignemo i nastavimo dalje, da podignemo kvalitet, pre svega odbrane. Treba nam vreme i rezultat će doći", rekao je Kataš.




tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara