Terens Ros (©AFP)
Terens Ros (©AFP)

Ništa od pojačanja za Dalas, Ros odabrao Finiksov supertim

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 16:09

Iskusno nisko krilo uskoro dobija čiste papire od Orlanda i seli se u Arizonu

Juče je Adrijan Vojnarovski preneo da je Dalas favorit za potpis iskusnog šutera Terensa Rosa iz Orlanda. On je pred odlaskom sa Floride, ali neće se preseliti u Teksas, već u Arizonu. Pouzdani novinar ESPN-a je izneo nove informacije, Finiks Sansi su ubedili bivšeg košarkaša Toronta da im se pridruži.

Naime, novi vlasnik sansa Met Išbija i trener Monti Vilijams su se uključili u trku i uspeli da privole Rosa u svoje redove.

Izabrane vesti

Ponudili su mu priliku da se pridruži Devinu Bukeru i Kevinu Durantu i pojača poziciju na krilu, koja je ostala kratka pošto su za Durantove usluge put Bruklina otišli Kameron Džonson i Mikel Bridžis, dok se Džej Krauder preselio u Milvoki.

S ozbirom da se je u Finiksu preko noći oformljena nova sila na zapadnoj konferenciji, Ros je prema informacijama iz SAD odlučio da tamo nastavi karijeru. Potrebno je samo da se najkasnije do marta dogovori sa Orlandom za raskid saradnje, kako bi mogao da pomogne Vilijamsovoj četi i u plej-ofu. A sa Durantom, Bukerom, Krisom Polom i Deandre Ejtonom bi mogao daleko da dogura.

Sa 38 odsto preciznosti sa distance, velikim iskustvom i izraženim atleticizmom, Terens Ros će bez dileme predstavljati kvalitetno pojačanje za klupu Sansa.

Šampion u atraktivnom zakucavanju iz 2013. godine je izrastao u pouzdanog šutera u NBA okvirima. Leta 2012. su ga Toronto Reptorsi izabrali kao osmog pika na draftu, proveo je nepunih pet godina u Kanadi, pre nego što je u februaru 2017. trejdovan u Orlando za Serža Ibaku.

Prethodnih godina, Ros je u par navrata bio i u konkurenciji za najboljeg šestog igrača sezone, a u tekućoj je beležio osam poena u proseku, na 42 upisana nastupa.

Na kraju je Dalas ostao praznih šaka, ali imaće još nekoliko interesantnih rešenja na tržištu. Očekuje se da u slobodne vode uplivaju i Rasel Vestbruk, Deni Grin, Vil Barton, Džon Vol, pa i Redži Džekson koji je nadomak prelaska u redove Denvera. Nedavno je bez ugovora ostao i iskusni centar Serž Ibaka.


tagovi

Terens RosFiniks SansDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara