Dilan Osetkovski (©FIBA)
Dilan Osetkovski (©FIBA)

Nije završio u Barseloni, ali bi mogao u Madridu: Real u Osetkovskom vidi zamenu za Jabuselea

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 14:25

Ali, pričekaće još malo pre no što krene u ofanzivi, jer zanima ga hoće li igrač Unikahe biti suspendovan, a gleda i ka američkom tržištu

Filadelfija je je razmatrala opcije i presekla – izbor je pao na Geršona Jabuselea. Ništa tu Real Madrid nije mogao, pomirio se sa sudbinom da će ostati bez jednog od najbitnijih igrača. Francuz je otišao u NBA ligu, a Kraljevski klub je njegovu zamenu pronašao u Španiji. Konkretno u Malagi.

Potreban je Blankosima igrač koji može da pkrije obe pozicije pod košem, da igra i kao krilni centar i kao cenar. A, jedno od najboljih rešenja na evropskom tržištu, među ekipama koje se ne takmiče u Evroligi, jeste Dilan Osetkovski iz Unikahe, javlja Radio Marka. Ali, postoji začkoljica…

Izabrane vesti

Želela ga je i Barselona, trebalo je da plati 800.000 evra, međutim, do poslovanja sa Unikahom nije došlo. Ne iz razloga što je katalonskom klubu to bilo previše novca, što nije mogao da plati, nego nije hteo, jer su se pojavile informacije da je bio pozitivan na nedozvoljene supstance.

To je razlog i zašto Madriđani čekaju, zašto ne kreću odmah u ofanzivu. Zanima ih da li će Dilanu Osetkovskom biti izrečena kazna i, ako do nje dođe, kolika će biti. Ima nagoveštaja da bi mogao da bude suspendovan na dva meseca, što bi dovelo do kolapsa transfera.

Real će pomno pratiti razvoj situacije sa košarkašem Unikahe, a za to vreme će gledati ka američkom tržištu. Ukoliko nešto valjano iskoči – reagovaće. Ne pojavi li se igrač koji bi zadovoljio standarde Kraljevskog kluba, pričekaće da vide šta će biti sa Dilanom Osetkovskim.



tagovi

KK Real MadridUnikahaEvroligaDilan Osetkovski

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara