Kendrik Peri (©MN Press)
Kendrik Peri (©MN Press)

Ni Barsa nije kadra da dobije Unikahu! Panter spavao, Peri eksplodirao za stotku evroligašu

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 20:54

Osvajač FIBA Lige šampiona preslišao rivala iz Katalonije

Malo je klubova na evropskom kontinentu koji mogu da se pohvale da još ne znaju za poraz, a među retkima, svakako jedina među timovima u najjačim ligama na ovoj strani Atlantika je Unikaha!

Pitali su se mnogi kako će da reaguje osvajač FIBA Lige šampiona kada im naiđe ozbiljan takmac u ACB ligi, jer su dosad savladali Đironu, Granadu, Ljeidu i Korunju. Oni su utišali javnost trijumfom nad Barselonom (103:96) i pokazali da im još niko nije ravan, pa ni slavni evroligaš iz Katalonije.

Izabrane vesti

Ne samo da je uzela meru osvajaču 17 titula prvaka Španije, Unikaha je stotkom pokazala surovu nadmoć u odnosu na jednog od ozbiljnih kandidata za plasman među prve četiri ekipe Evrolige i da bi verovatno komotno mogla da se takmiči sa najboljima u Evropi.

Teško je više prebrojati situacije u kojima je na svojim leđima nosio ekipu do pobede, to je jednostavno odavno prešlo u naviku Kendriku Periju! Kada su se tražili čelični živci i mirnoća u realizaciji, ponovo je reprezentativac Crne Gore i MVP Fajnal fora Lige šampiona bio taj da napravi prevagu i donese važnu pobedu.

Peri je utakmicu završio sa 22 poena, od čega je 10 ubacio u poslednjem kvartalu. Doduše, pet sa linije slobodnih bacanja, ali je na parketu bio gotovo sve vreme i bio najopasniji po koš Barselone. Pored 10 poena imao je i dve bitne asistencije, kojim je rešio utakmicu. Važnu je minijaturu imao i Tajler Kalinoski koji je za četiri minuta na terenu u poslednjoj deonici ubacio šest poena, sve sa penala! On je u stopu pratio Perija i na kraju skupio 19 poena. Njih dvojica su zajedno ubacili poslednjih šest slobodnih bacanja za Unikahu, s tim da je Perijeva trojka za 93:86 na 107 sekundi do kraja utakmice maltene odlučila pobednika.

Dok su Peri i Kalinoski nosili Unikahu do pobede, Kevin Panter je ponovo spavao u utakmici španskog prvenstva. Ponajbolji igrač Barselone u Evroligi još jednom je odigrao ispod standarda u ACB ligi, pa je za 17 minuta ubacio tri poena uz 1/5 iz igre. Uz odsustvo Nika Laprovitole teret su nosili Džastin Anderson sa 19 i Čimezi Metu sa 18 poena. Po 14 su imali Jan Veseli i Tomaš Satoranski, a Dario Brisuela poen manje.

Od pomenute Perijeve trojke na minut i 47 sekundi do isteka vremena, Barselona je uspela još jednom opasno da se približi Unikahi posle trojke Brisuele uz 10 sekundi na semaforu i tada je bilo 99:96 za domaćina. Ipak, posle dva penala Kalinoskog i izgubljene lopte Džastina Andersona, Peri je linije slobodnih bacanja definitivno rešio sve dileme.

Tim Ibona Navara ostaje jedini neporaženi u ACB ligi, a još je impresivnije to što ga niko još nije dobio ni u jednom takmičenju. Tu mislimo na Ligu šampiona i Superkup Španije. Još je rano, ali da vidimo može li simpatični sastav iz Malage do titule ove godine?



tagovi

ACB ligaUnikahaKendrik PeriKK BarselonaKevin PanterDžastin AndersonČimezi MetuJan VeseliTomas SatoranskiKameron TejlorDilan Osetkovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara