Lebron Džejms i Broni Džejms (©AFP)
Lebron Džejms i Broni Džejms (©AFP)

Lebron o nastupu sa Bronijem: Nisao hteo da pravimo cirkus, ni da se sve vrti oko nas

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.10.24. | 10:01

”Trudio sam se da ne razmišljam o svemu što se dešava oko mene i probao sam da se fokusiram samo na to da uđem na teren kao ruki i da ne uprskam", rekao je mladi naslednik

Kada je Lebron Džejms pre dve godine ispisao istoriju i prešao Karima Abdul Džabara na listi najefikasnijih košarkaša svih vremena, njegov najstariji sin Broni sedeo je tik uz teren. Prethodne večeri, na otvaranju sezone protiv Minesote Lebron i Broni su učinili ono što nikada ranije nije viđeno u NBA ligi i postali prvi tandem otac – sin koji je igrao na zvaničnoj utakmici.

Učinili su to na četiri minuta do kraja druge četvrtine. Lebron je tada već odigrao 13 minuta, a ubrzo mu se pridružio Broni. Zajedno su ustali sa kraja klupe i krenuli prema zapisničkom stolu i u tom momentu Kripto Arena ustala je da pozdravi njihov ulazak u istoriji.

Izabrane vesti

”Taj momenat, kada smo zajedno prišli zapisničkom stolu i prijavili ulazak u igru, to je nešto što nikada neću da zaboravim”, rekao je Lebron posle utakmice i dodao:

”Bez obzira na to koliko godina imam, koliko sam uspomena već stvorio i neke od njih će početi da blede, ovaj trenutak nikad neću zaboraviti”.

Za Bronija je ceo trenutak nosio i dodatnu težinu, s obzirom da mu je to bila prva utakmica u NBA karijeri.

”Trudio sam se da ne razmišljam o svemu što se dešava oko mene i probao sam da se fokusiram samo na to da uđem na teren kao ruki i da ne uprskam. Osetio sam veliku energiju i zahvalan sam navijačima zbog podrške koju su dali mom ocu i meni”, poručio je Broni.

Lejkersi su bili nadigrani sa 7:2 u prvom zajedničkom intervalu Lebrona i Bronija. Novajlija u NBA ligi promašio je otvorenu trojku, a onda i dobio blokadu od Rudija Gobera na pokušaju da iz ofanzivnog skoka vrati loptu u koš. Velika energija počela je da struji dvoranom kada je Lebron probao da proigra Bronija za novi pokušaj sa distance.

”Toliko smo svi hteli da ta trojka uđe”, ne krije Entoni Dejvis. ”Bron je dodao Broniju i svi smo očigledno želeli da ta lopta prođe kroz obruč. Ali, sama činjenica da su se njih dvojica zajedno prijavili da uđu u igru... Prođe me pomalo jeza”.

Lejkersi su tu drugu četvrtinu započeli serijiom 29:12, do trenutka kada su Lebron i Broni zajedno ušli na teren.

”Imali smo veliki posao kada smo ušli. Nisam hteo da pravimo cirkus od ovoga, nisam hteo da se sve vrti oko nas. Hteo sam da cela priča bude oko tima, da nas dvojica izađemo na teren i igramo utakmicu, košarku koju je naš stručni štab želeo. I to smo uradili. Uspeli smo da držimo rezultat kada smo bili na parketu i to je dobra stvar”, rekao je Lebron.

Broni je sa parketa izašao na 79 sekundi do kraja poluvremena i više se nije vraćao u igru, a Lejkersi su dobili sa 110:103. Upisao je jedan skok, uz oba promašena uta iz igre. Njegov otac spakovao je 16 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Podsetimo, Broni Džejms je letos izabran kao 55. pik na Draftu. Mučio se dosta tokom predsezone pošto je beležio 4,2 poena uz manje od 30 odsto iz igre, mada je u poslednjoj kontrolnoj utakmici odigrao pristojno sa 17 poena šutirajući 7/17 iz igre. Upisao je još četiri skoka i tri ukradene lopte u porazu od Golden Stejta.



tagovi

Lebron DžejmsBroni DžejmsNBA ligaLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara