Krka samo usputna stanica! Obradović video Vašingtona, ali i lukavog Bošnjakovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.10.24. | 20:40

Aplauzi, od publike, ali i Željka Obradovića dobili su najmlađi članovi ekipe koji su odigrala sjajan meč protiv Krke koja je deklasirana u 6. kolu ABA lige

Nije utakmica protiv Krke nešto što obično izazove veliku pažnju navijača, ali danas je bio nešto drugačiji dan. Sjajna atmosfera sa stadiona JNA se prenela i na Beogradsku arenu. Poveći broj navijača je odlučio da bodri i košarkaše na meču koji se podrazumevao da bude rutinski. Na kraju je i bio jer tim iz Novog Mesta jednostavno nije na istom nivou kao izabranici Željka Obradovića koji su slavili rezultatom 96:63

Više od rezultata, navijače je zanimalo kako će neki momci odigrati, pre svega Ajzea Majk, Dvejn Vašington, ali i Mitar Bošnjaković koji ove sezone nisu imali preveliku priliku da igraju, doduše iz nešto drugačijih razloga. Danas im je Obradović dao šansu da pokažu šta znaju i oni su mu se definitivno odužili pre svega mladi Bošnjaković koji je dobio najviše aplauza zubog lucidnih poteza u napadu.

Izabrane vesti

Ipak, nije bio on jedini koji je oduševio publiku večeras.

Dvejn Vašington je i počeo utakmicu i već u prvoj deonici je imao šest poena. Uglavnom su to bili šutevi sa poludistance. Doduše u tom periodu je Krka imala prednost pre svega zbog velikog broja trojki, ipak nije to dugo trajalo. Već do poluvremena je Partizan uspostavio kontrolu i u suštini rešio meč.

Krenuli su i crno-beli da pogađaju trojke što je izmamilo brojne aplauze. Poput one kada je Vanja Marinković pocepao mrežicu i izjednačio na 16:16. Ubrzo je Brendon Dejvis doneo prvi prednost i to je bio start serije u kojoj se istakao Ajzea Majk. Sjajno je trčao, pratio akcije i zbog toga je dobio i pohvale od Obradovića koji je u prvom poluvremenu uveo u igru i Mitra Bošnjakovića koji je oduševio sve trojkom sa zvukom sirene kada su crno-beli pobegli na velikih 41:28.

Bio je to samo početanj njegovih dobrih poteza...

Borba za aplauze navijača se nastavila jer su se na kraju pojavilo preko 10.000 navijača i neki momci koji ne dobijaju veliku šansu su osetili momenat kada treba da se pokažu. Tako je Pokuševski imao lepa zakucavanja. Bošnjaković takođe, a i Vašington je nastavio da pogađa iz bogatog napadačkog arsenala.

Sve to kada se sabere, Partizan je ušao u četvrti kvartal sa 22 poena prednosti i ubedljivom pobedom u džepu. Ipak, ni ta činjenica nije sprečila da crno-beli nastave sa atraktivnim potezima, a najbolji je bio delo toliko pominjanog Bošnjakovića. Pas bez gledanja za lake poene Nakića je bio tačka na ovu utakmicu.

Statistika kaže da je Vašington bio najefikasniji sa 16 poena. Za to mu je bilo potrebno nešto manje od 20 minuta na parketu. Isti broj poena imao je Nakić, dok je Pokuševski dodao 14. Moramo da napomenemo i Bošnjakovića i njegovih sedam poena za 22 minuta.

ABA LIGA

6. kolo

Subota

Partizan Mozzart Bet - Krka

20.00 (8,00) Zadar (23,00) Crvena zvezda (1,10)

21.00 (8,00) Cibona (23,00) Dubai (1,10)

Nedelja

12.00 (1,60) Mega (16,00) Igokea (2,65)

16.00 (1,80) Borac Mozzart (15,00) Split (2,25)

18.00 (2,40) Cedevita Olimpija (15,00) Budućnost (1,70)

20.00 Spartak Mornar

Ponedeljak

18.00 SC Derbi FMP



tagovi

KK PartizanAjzea MajkABA ligaDvejn Vašington

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara