"Srbija!"
"Srbija!"

Košarkaška smo velesila - Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.06.15. | 19:44

Naša reprezentacija savladala Belorusiju sa 74:72. U finalu čekamo pobednika duela Francuska - Španija

Srbija!

Još jedan veliki uspeh za našu košarku, za naš sport! Košarkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva pošto su u polufinalnom meču savladale reprezentaciju Belorusije sa 74:72 . U finalu, koje se igrau nedelju od 19.00, čekamo pobednika duela Francuska – Španija. 

Izabrane vesti

Ušla je naša selekcija odlično u ovaj duel. Jelena Milovanović je dala prvo trojku pa dvojku i time najavila dobar rezultat za našu selekciju u ovom duelu. Tokom prvog poluvremena primetno je bilo da obe selekcije forsiraju sličan stil igre sa agresivnim odbranama, skokom u napadu i šutevima za tri poena. Ako je naša selekcija bila bolja u ofanzivnom skoku, onda su Beloruskinje to nadomestile šutem za tri poena u čemu je prednjačila Tacijana Liktarovič koja je šutirala tri od tri van linije 6,75, a pratila ju je nezgodna Lindzi Harding.

Posle prvog poluvremena na koje je naša selekcija otišla sa dva poena minusa, usledilo je mučenje u trećoj deonici. Beloruskinje su dobrim šutevima i čvrstom igrom došle do veće prednosti, ali su izabranice Marine Maljković držale korak najviše individualnim kvalitetom Sonje Petrović i Jelene Milovanović.

Igra obe selekcije je u određenim momentum adelovala je kao divlji zapad u kome se ne zna ko ša radi. Mnogo trčanja, ishitrenih šuteva, prodatih lopti, a u četvrtu četvrtinu naša reprezentacije je ušla sa vođstvom od dva poena – 59:57.

A u zadnjoj deonici rolerkoster! Odlepila se naša selekcija na šest poena prednosti, ali su se Beloruskinje vratile sa neverovatno dobrim šutem sa distance i poludistance. Bilo je dosta grešaka u igri, mnogo izgubljenih lopti.

U neizvesnoj završnici naše korkašice su se odlepile sa linije slobodnih bacanja koševima Ane Dabović i Danijel Pejdž, a skok u napadu nam je doneo konačan trijumf u još jednoj završnici za infarkt. Poslednji napad uspeli smo da odbranimo veoma agresivnom odbranom, a jedan od najboljih centara Jelena Leučenka nije uspela da pogodi za produžetak.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Ana Dabović koja je upisala 21 poen, Jelena Milovanović je postigla 14 poena, dok je Sonja Petrović uz 14 poena pridodala i devet skokova. U sastavu Belorusije, Jelena Leučanka je imala dabl-dabl učinak, sa 22 poena i 11 skokova, a 11 poena je upisala Katarina Snitsina.

Ovo je prvo finale u kojem ćemo nastupati pod ovim imenom, a prethodno je Jugoslavija igrala finale 1991. godine protiv SSSR-a. Bilo kako bilo, medalja je u džepu!

(FOTO:  MN Press)


tagovi

SrbijaEvropsko prvenstvo za košarkašiceEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara