Džamal Mari (AFP)
Džamal Mari (AFP)

Kanada objavila širi spisak za Pariz, a na njemu i Džamal Mari

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.06.24. | 23:34

Tu su još NBA asovi poput Gildžes-Aleksandra, Viginsa, Dorta, Bereta, Olinika...

Fantastičnu grupu košarkaša je imala Kanada na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu što potvrđuje i osvojena bronzana medalja, a kako se čini prema širem spisku koji je objavio selektor Đordi Fernandez, biće još jači za Olimpijske igre koje će se odigrati od 27. jula do 11. avgusta u Parizu.

Po svemu sudeći, prva zvezda tima i jedan od najboljih igrača NBA lige, Džamal Mari će prvi put još od 2015. godine i Panameričkih igara obući dres nacionalnog tima.

Izabrane vesti

Trebao je as Denvera da bude deo ekipe i na Filipinima, ali je na kraju ipak odlučio da preskoči pomenutu akciju usled zamora koji je proizvela naporna klupska sezona u kojoj se okitio šampionskom titulom sa Nagetsima. Ove sezone je, pak, dosta ranije završio sezonu i tako imao dovoljno vremena da spreman dočeka reprezentativno okupljanje.

Sve vrvi od kvaliteta u severnoameričkom timu koji je sa razlogom uvršten u grupu favorita, a sem Marija, poziv su dobili još: Keli Olinik, Šaj Gildžes-Aleksander, Dilon Bruks, Ar Džej Beret, Kajl Aleksander, Endrju Vigins, Nikejl Aleksander-Voker, Tre Bel-Hajns, Kem Birč, Dvajt Pauel, Lu Dort, Fil Skrab, Tomas Skrab, Melvin Edžim, Trej Lajls, Oše Briset, Zak Idi, Mfiondu Kabengele i Endrju Nembhard.

Kanada se na Igrama nalazi u grupi A zajedno sa selekcijom Australije i dva tima čija će imena biti poznata posle kvalifikacionih turnira.


tagovi

Džamal Marikošarkaška reprezentacija KanadeOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara