Nikola Jokić (Printscreen)
Nikola Jokić (Printscreen)

Jokić: To što sam postigao 40 poena, ne znači da sam igrao dobro

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 08:47

Utisci prve violine Denvera, Džamala Mareja i Majkla Melouna nakon drugog poraza Nagetsa

Nevolje u Denveru na samom startu NBA sezone. Ugostili su Nagetsi Oklahomu na premijeri i glatko izgublili, a onda su im u Bol arenu došli Los Anđeles Klipersi i naneli im drugi poraz u sezoni. Ekipi Majkla Melouna nije pomogla ni Jokićeva partija od 41 poena, devet skokova i četiri asistencije jer su Klipersi na krilima raspoloženog Normana Pauela ubacili 39 poena u poslednjoj deonici.

Na malom uzorku od dve utakmice, šampion iz 2023. godine ne deluje kao da pripada uskom krugu favorita za NBA prsten. Činjenica da u redovima ima najboljeg košarkaša planete, teško da ćemu biti dovoljna ako čitav tim ne zaigra košarku kakva ga je krasila takmičarske 2022/23.

Izabrane vesti

Ipak, na pitanje novinara, da li je na Jokiću da bude strpljiv u trenucima dok se ekipa traži, prva violina Denvera bila je samokritična.

"To što sam postigao 40 poena, ne znači da sam igrao dobro. Moramo da budemo bolji kao tim i ne treba da govorimo o mom strpljenju, jer sam ja deo tima kao i momci. Nisam odvojeni deo u ekipi", rekao je reprezentativac Srbije.

Najbliži učinkom Jokiću je bio Džamal Marej sa 22 poena, ali ga je u ključnom napadu utakmice izignorisao i Denver je izgubio utakmicu.

"Imam toliko poverenja u ovaj tim. Imam bolju sliku o ovom timu iznutra, nego ljudi sa strane. Osvojili smo prvenstvo sa većinom momaka koji su i dalje tu. Verujemo svima. Hanter još nije šutirao, a znamo da može da šutira. Pejton je izašao iz povrede i znamo da može da igra na obe strane terena. Mislim da se podižemo, samo još ne uspavamo to da pretočimo u pobede", rekao je Kanađanin.

Trener Majk Meloun potvrdio je da se ekipa još traži i da on lično pokušava da što bolje u tim implementira iskusne novajlije.

"Pokušavamo da u igru ubacimo dvojicu novih igrača, dvojicu veterana, Vestbruka i Šarića. Pejton Votson je propustio celu polusezonu, treninge, sve. Moramo njega da uključimo. Ne može da ima partiju bez skokova. Moramo da ga vratimo u takmičarski ritam. Nije ovo start koji smo želeli, ali je naša realnost. Prihvatite to. Pokušaćemo da uđemo u ritam i da speremo ovaj us**ni osećaj koji imamo u ustima."


tagovi

Nikola JokićMajkl MelounDžamal MariDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara