Lebron Džejms (©AFP)
Lebron Džejms (©AFP)

Frka u Detroitu: Lebron namerno udario Stjuarta, igrač Pistonsa jurio Kralja po celom terenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.11.21. | 02:22

Nervozni as Lejkersa vinovnik incidenta u gradu Forda posle čega je isključen početkom treće deonice meča. I bez prve zvezde, tim iz Los Anđelesa dobio sa 121:116

Nervi su napeti kao strune u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Pre nekoliko nedelje je prošlosezonski MVP Nikola Jokić bio u prvom planu, a još jedna NBA zvezda je izgubila živce. Reč je o Lebronu Džejmsu. Ne ide Lejkersima ove sezone, a najbolji košarkaš današnjice je ima mnogo problema s povredama na početku šampionata. Vratio se na parket, ali nije to onaj Kralj kakvog smo navikli da gledamo u dresovima Majamija, Klivlenda i sada Lejkersa. Sa Jezerdžijama je i stigao do titule prošle godine.

U meču sa Pistonsima, Džejms je isključen zbog namernog udaranja laktom Ajzeje Stjuarta. Incident se dogodio na početku treće četvtine, kad su domaćini vodli sa 78:66. Posle slobodnog bacanja, dvojica košarkaša su se borila za loptu. Igrač Pistonsa se malo poslužio nedozvoljenim sredstvima što je iznerviralo Lebrona koji ga je udario.

Izabrane vesti

18.00: (5,50) Studentski centar (20,0) Crvena zvezda (1,17)

Na snimku se vidi da je postojala namera, da nije bilo u žaru borbe. Stjuartu je pukla arkada, pao je na parket, ali je ustao, želeći da se obračuna sa godinama jednim od najboljih košarkaša planete.

Nekolilko minuta je trajao incident. Besni Stjuart, kravavog lica, jurio je Džejmsa po celom terenu. Posle mnogo bure, sudije su isključile Lebrona, a utakmica je nastavljena.

Do isključenja, Lebron je imao skroman učinak od 10 poena, pet skokova i jedan skok. Igrao je 21 i po minut, a iz igre je šutirao 4/7.

Iako su imali dvocifreni zaostatak, Lejkersi su i bez pomoći prve zvezde dobili Pistonse u Detroitu sa 121:116. Briljirao je Entoni Dejvis sa 30 poena, a odlično ga je pratilo ovogodišnje pojačanje iz Vašingtona, Rasel Vestrbruk, koji je ubacio 26. Dobru rolu imao je veteran Karmelo Entoni sa 18 poena, od toga čak pet trojki iz osam pokušaja. Dvocifreni učinak imao je i centar Dvajt Hauard sa 13. U domaćem timu, najefikasniji igrač utakmcie bio je Džeremi Grant sa 36 poenom. Hamidu Dijalo je ubacio 17, a Frenk Džekson 15 poena. Ajzea Strjuart je do povrede ubacio samo četiri poena za 18 i po minuta na terenu.

Ajzea Stjuart (©AFP)Ajzea Stjuart (©AFP)

Krajem treće deonice meča bilo je i +17 za Pistonse (99:82), ali poslednjih 12 minuta igre Jezerdžije su dobile sa 37:17 na krilima nezadrživog tandema, Dejvis – Vestbruk. Krilni centar je na dve sekunde pre kraja sa dva pogođena slobodna bacanja overio trijumf.

Lejkersima je ovo bio prvi trijumf posle tri vezana poraza, dok su Pistonsi sa samo četiri pobede ostali na pretposlednjem mestu u Istočnoj konferenciji. Samo je Orlando slabiji od nekadašnjeg šampiona NBA lige.

NBA – REZULTATI

Nedelja

Los Anđeles Klipers – Dalas 97:91

/Džordž 29 – Porzingis 25/

Ponedeljak

Detroit – Los Anđeles Lejkers 116:121

/Grant 38 - Dejvis 30/

Čikago - Njujork 109:103

/Derozan 31 - Rendl 34/

Finiks - Denver 126:97

/Džonson 21 - Grin 19/

Golden Stejt - Toronto 119:104

/Pol 33 - Sijakam 21/



tagovi

NBA ligaLebron DžejmsLos Anđeles LejkersDetroit Lajons

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara