Vensan Kole (©Reuters)
Vensan Kole (©Reuters)

Francuski selektor zbunjen: Zašto niko ne vodi Lesora u NBA?

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.08.24. | 11:16

“Ne razumem to”, rekao je Vensan Kole

Viktor Vembanjama, Rudi Gober, Nikola Batum, Evan Furnije… NBA osovina francuske reprezentacije. Međutim, u četvrtfinalnoj pobedi nad Kanadom (82:73) odgovornost su preuzeli evroligaški igrači. Geršon Jabusele je ubacio 22 poena, Isa Kordinije 20, bivši centar Partizana Matijas Lesor 13.

Ali baš ovog poslednjeg je selektor Vensan Kole izdvojio kao NBA potencijal i javno se zapitao kako to da Lesorov kvalitet.

Izabrane vesti

Ljudi se fokusiraju na naše NBA momke, ali naš tim je mešavina NBA lige i Evrolige. A Matijas je verovatno bio najbolji igrač Evrolige prošle sezone. Osvojio je titulu sa Panatinaikosom, nije bio daleko od MVP zvanja. Tako da za mene. Njegova igra nije iznenađenje”, rekao je Kole posle četvrtfinalnog trijumfa.

Po njegovom mišljenju, druge stvari su iznenađujuće.

Šta je uopšte iznenađenje? Meni je nerazumljivo zašto Lesor ne igra u NBA. Ne znam zašto nijedan tim ne odvede ovog momka tamo”.

Istina, Lesor pre utakmice sa Kanadom nije imao veliku minutažu pored Gobera i Vembanjame i u proseku je ubacivao pet poena, uz 2,5 skokova po meču. Ali zdravstveni problem Gobera otvorili su mu prostor u četvrtfinalu. Igrao je 19 minuta, upisao 13 poena, uhvatio pet skokova uz dve asistencije, blokadu i devet od 14 pogođenih bacanja.

Prošle sezone je u Evroligi prosečno beležio 13,9 poena uz 6,3 skoka. Inače je draftovan još 2017. kada ga je uzela Filadelfija, ali nikada nije zaigrao preko bare.


tagovi

Vensan KoleMatijas LesortPariz 2024košarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara