"Filip Čović"
"Filip Čović"

FMP hendikepiran - bez Filipa Čovića na Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.16. | 18:28

“Ne predajemo se unapred”, kaže Slobodan Klipa uoči susreta sa crveno-belima

Filip ČovićPoslednje kolo A grupe Superlige Srbije donosi drugi duel Crvene zvezde i FMP-a (prvi meč završen pobedom crveno-belih 83:91), koji u neku ruku odlučuje o čelnoj poziciji u grupi. Trener Limenki Slobodan Klipa za Mozzart Sport kaže da je njegov tim ispunio plan za ovu sezonu, ali da se neće predavati u duelima sa večitima.
"Prvo nas očekuje utakmica sa Zvezdom koja odlučuje o prvoj poziciji u grupi. Nastupićemo hendikepirani, bez kapitena Filipa Čovića koji ima distorziju zgloba, ali se nećemo unapred predavati. Nama je ovaj ritam utakmica najteže pao, najopterećeniji smo, međutim, imamo svoje ambicije i ciljeve", podvlači Slobodan Klipa.

Učesnik Top 8 faze Evrolige i prvak ABA lige apsolutni je favorit u duelu sa vama, pa je očekivano da zauzmete drugo mesto u grupi koje će vam omogućiti da igrate polufinale sa Partizanom?
"Sa crno-belima smo odigrali i dve prijateljske  utakmice. Prvu su nas lako dobili, ali u drugoj smo pružili snažan otpor kao i u Kupu Radivoja Koraća. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa favoritom kakav je Partizan. Samo moramo da odigramo borbeno i mudro. Imamo šanse da pobedimo, sad da li su minimalne ili ne, probaćemo da ih iskoristimo".

Izabrane vesti

Više puta ste isticali da je vaš cilj da odigrate što više jakih utakmica?
"To je veoma bitno za stasavanje ovih mladih igrača. Dobili smo minimum još pet jakih mečeva, plus ova sa Zvezdom. Prilika da pokažemo kvalitet i potencijal".

Ukoliko sve protekne u skladu sa  očekivanjima, pored para Partizan - FMP, u drugom polufinalu plej-ofa, sastaće se Zvezda i Mega?
"Mega Leks ima silne probeleme sa povredama igrača tako da Zvezda nije samo favorit na papiru. Dakle, očekujem Zvezdu u finalu, a mi ćemo se potruditi da iskoristimo svoje prilike u seriji sa Partizanom", zaključio je Klipa.

Utakmica Crvena zvezda - FMP igra se u utorak od 19 sati.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: MN Press.

 


tagovi

Slobodan KlipaKLSFMPFilip Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara