""
""

Fenerbahče na slovenski pogon, Bjelica i Preldžić pogurali žuto-plave do finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.02.15. | 17:55

Veliki preokret istanbulskog giganta, Fenerbahče jedva pobedio Karšijaku

Fenerbahče je u finalu kupa Turske! Prevođen sjajnim partijama Nemanje Bjelice i Emira Preldžića, žuto-plavi su posle uzbudljive utakmice savladali Karšijaku rezultatom 74:69 (16:21, 12:19, 27:13, 19:16)

Ako se iko prevario i pomislio da će se ostale „male” ekipe, skloniti i pustiti Fenerbahče i Efes da igraju u finalu kupa Turske, debelo se prevario. U Turskoj ima previše kvalitetnih i skupih timova da bi tako nešto bilo moguće. U prvom polufinalu, kaznena ekspedicija Željka Obradovića, naišla je na ekipu Karšijake i dobrano preznojila svoju opremu kako bi nama već poznatog Di Džej Stroberija i drugare eliminisala na putu do finala kupa.

Izabrane vesti

Zamislite kako su prštali po terenu Stroberi, Dikson, Palasios i Džemal, kada je na poluvremenu rezultat bio 40:28 u korist Karšijake. Nije još uvek bilo potrebe da se diže velika uzbuna, ali je bilo blizu. Obradović je sigurno održao lekciju svojim košarkašima na pauzi, pa su oni odmah krenuli u ofanzivu na tim iz Izmira. Topila se polako prednost Karšijake, kada je na scenu stupio Nemanja Bjelica.

Treća četvrtina je polako isticala, na semaforu je pisalo 48:40 za Karšijaku, a Nemanja Bjelica je pogodio dve vezane trojke. Obe kao kap za odjednom potpuno neutralisanu prednost Karšijake. Kada je Endru Gaudlok iz driblinga spakovao još jedan šut sa sedam metara, Fener je posle gotovo 25 minuta igre došao do prednosti - 51:49.

Fener je posle jakog naleta stao, pa se rezultat klackao u narednih desetak minuta. Nijedan tim nije uspevao da se odlepi, a onda hladnokrvni Emir Preldžić preuzima stvar u svoje ruke. Najpre pogađa trojku sa gotovo devet metara za 68:63, a onda do kraja utakmice preuzima odgovornost i rešava gotovo svaki napad što koševima, što sjajnim proigravanjem. Karšijaka nije uspela da se oporavi posle trojke Gaudloka, pa se utakmica završila rezultatom 74:69 u korist Fenerbahčea.

Endru Gaudlok je bio najefikasniji u Feneru sa 15 poena, dok su po 10 ubacili Nemanja Bjelica i Emir Preldžić. Bogdan Bogdanović nije igrao zbog povrede.

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Željko ObradovićTurskaPinar KaršijakaNemanja BjelicaFenerbahčeEvropaEmir PreldžićDi Džej Stroberi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara