Dajte im trofej odmah - Fenerbahče zgromio Tofaš!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.06.18. | 21:38

Finale koje to nije...

Ako se po jutru dan poznaje, onda Tofaš u finalu plej-ofa turskog prvenstva čeka pravi debakl! Košarkaši Fenerbahčea otpočeli su misiju odbrane pehara ubedljivim trijumfom nad poslednjim izazivačem - 103:63 (21:15, 26:15, 33:12, 23:21). Što bi se reklo - finale koje to nije...

Ako je nakon prvog poluvremena i čak 19 poena zaostatka u redovima gostiju postojala trunka nade da bi rezultat mogao da se okrene do kraja utakmice, Fenerbahče je i ta vrata brutalno zatvorio i zakucao ekserima toliko jako da igrači Tofaša nisu znali šta ih je snašlo. Evropski vicešampion odigrao je strahovitu treću deonicu koju je zahvaljujući vrhunskom odbranom dobio rezultatom 33:12 i tako prosto stavio do znanja protivniku da u ovoj utakmici, ali i samom finalu, nema šta da traži. Razlika je na kraju četvrtine iznosila gotovo nestvarnih 38 poena, ali je do kraja utakmice išla i još više.

Izabrane vesti

Teško da bilo šta pametno može da se napiše u utakmici koja je završena na ovaj način. Fenerbahče je demonstrirao silu u svim segmentima igre i prostor se dokazalo da najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja turskog prvenstva ipak zaostaje za dve klase iza branioca titule.

Željko Obradović je na terenu imao izuzetno raspoložene pojedince, koji su gotovo s lakoćom samleli protivnika i svi su dobili svoje minute na parketu. Od ukupno jedanaest strelaca čak su desetorica imali pet ili više koševa, a šestorica dvocifren učinak. Najefikasniji bio je Bred Vanamejker koji je skupio 17 poena i pet asistencija, Džejms Naneli je dodao 14, Bobi Dikson i Melih Mahmutoglu po 12, a Jan Veseli 11 poena. Mladi Ahmet Duveriolu imao je deset poena i osam skokova. Nikole Kalinića nema u timu pošto nije bio prijavljen za finiš sezone zbog ograničenja u broju stranaca, dok u sastavu nije bilo ni Marka Gudurića.

Kod Tofaša najbolji je bio Bariš Ermiš sa 13 poena, dok je Jigit Arslan ubacio 11 koševa. 

Druga utakmica igra se već u četvrtak od 20 časova, a domaćin je takođe Fenerbahče. Finalna serija igra se na četiri pobede.

BSL - FINALE

Fenerbahče - Tofaš 103:63 (1-0)
/Vanamejker 17 - Ermiš 13/

Foto: Star Sport


tagovi

Fenerbahče BekoŽeljko ObradovićTofas Bursa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara